Ανελκύστηκε το «Αγία Ζώνη»

0
41

Μετά από επιχείρηση που κράτησε τρεις μέρες ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Εντός της ημέρας, θα ρυμουλκηθεί στα ναυπηγεία στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες βύθισής του.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός «ουσιαστικά, πλέον, παύει να υπάρχει η γενεσιουργός αιτία που ούτως ή άλλως παράγει ρύπανση όσο το συγκεκριμένο πλοίο μένει εκεί πέρα».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΕΛΚΕΘΕ για τον βυθό και τους έμβιους οργανισμούς στις θαλάσσιες περιοχές που επλήγησαν από τη ρύπανση, ενώ σε ερώτηση πότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τη διάσπαρτη ρύπανση που προκάλεσε το δεξαμενόπλοιο, απάντησε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, με την παράδοση της τελευταίας περιοχής «Θεατράκι», όπου συνεχίζονται με πιεστικά και λοιπά μηχανικά μέσα, από μέλη ιδιωτικών συνεργείων, οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών.

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε, ότι η ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο παράδειγμα και για τα υπόλοιπα καταγεγραμμένα ναυάγια που υπάρχουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here