Ανησυχία ΠΟΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη

0
41

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ευρωπαικής υπηρεσίας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, κατά τη διάρκεια online ενημέρωσης δημοσιογράφων. Οπως υπογράμμσε η εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη είναι «πολύ ανησυχητική», παρά το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν που επικρατούσε την άνοιξη. 

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης. Η Covid-19 είναι πλέον η πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φθάσει το όριο των 1.000 θανάτων ημερησίως», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Παρά το γεγονός ότι καταγράφουμε δύο ή τρεις φορές περισσότερα νέα κρούσματα ανά ημέρα σε σχέση με την κορύφωση του Απριλίου, εξακολουθούμε να έχουμε πέντε φορές λιγότερους θανάτους», τόνισε. Ωστόσο ο Χανς Κλούγκε, επέμεινε στην σημασία των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη για την υποχώρηση της επιδημίας.

«Είναι η ενδεδειγμένη και αναγκαία αντίδραση σε αυτό που μας δείχνουν τα στοιχεία: η μετάδοση γίνεται και οι πηγές της μόλυνσης βρίσκονται μεσά στα σπίτια και τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και μεταξύ των ατόμων που δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας», είπε.

Η ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 53 χώρες εκ των οποίων και η Ρωσία, έχουν επισήμως καταγραφεί άνω των 7,25 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού και περί τους 250.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here