Ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων της Marfin

0
107

Με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία ενημέρωσε ότι το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.Είναι άλλη μια κίνηση που κάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της υπόθεσης και της επανεξέτασής της ώστενα εντοπιστούν οι φυσικοί αυτουργοί του θανάτου των τριών υπαλλήλων της τράπεζας τον Μάιο του 2010.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, το Σάββατο 9 Μαΐου στις 12.00 θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν στην τελετή.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει την πρόσκληση Μητσοτάκη προς τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραστούν στα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για τα θύματα της Marfin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here