Ανοικτή πρασόπιττα με μυρώνια

0
133

Ένα καθημερινό φαγητό μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πράσα
γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές σούπας μυρώνια ψιλοκομμένα
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
60 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
60γρ.ανθότυρο
1 φύλλο κουρού
2 αυγά
¼ της κούπας γάλα
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς . Καθαρίζουμε τα πράσα , τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες των 2 εκατοστών.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πράσα. Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε μέχρι τα πράσα να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα πράσα, το φρέσκο κρεμμύδι ,το σκόρδο ,τα μυρώνια, την παρμεζάνα, τη φέτα κα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψί (20 επί 24)στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνεται από πάνω την ζύμη κουρού έτσι ώστε να σκεπάζει και τα τοιχώματα του ταψιού. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα πράσα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και λίγο αλάτι και περιχύνετε με αυτό τη γέμιση. Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο 25’-30’, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: tasty-day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here