Αντιδράσεις στο εσωτερικό του SPD για τη συμφωνία με Μέρκελ

0
40

Εκστρατεία για να κερδίσει την έγκριση των κομματικών μελών σχετικά με την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ξεκίνησε η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών, αν και η αριστερή πτέρυγα του SPD είναι διαμετρικά αντίθετη.

Όπως σημειώνει τα χριστιανικά κόμματα στέκονται εμπόδιο σε μια πολιτική που θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη δικαιοσύνη ενώ παρεμποδίζει τη χάραξη βιώσιμων στρατηγικών.

Ωστόσο, ηγετικά στελέχη του SPD υποστηρίζουν πως το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων με τα χριστιανικά κόμματα συνιστά έναν «έντιμο» συμβιβασμό, πως οι Σοσιαλδημοκράτες κατάφεραν να γίνουν δεκτά το 80% των αιτημάτων τους και πως επιτεύχθηκε μια «αλλαγή ρότας» προς την κατεύθυνση μιας «κοινωνικότερης Ευρώπης», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Από χθες και ως το συνέδριο της επόμενης Κυριακής, η εκστρατεία «πειθούς» μεταφέρεται σε κομματικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια. Γεγονός είναι, ότι ένας μεγάλος αριθμός μελών του SPD απορρίπτει τη συνέχιση ενός συνασπισμού με τα χριστιανικά κόμματα, ενώ η ηγεσία του κόμματος πάντως είναι σίγουρη πως το συνέδριο που θα συνέλθει στις 21 Ιανουαρίου, θα δώσει πράσινο φως στην έναρξη διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here