Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος

0
73

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη δημοσιοποίηση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Στις 7 ακριβώς όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μεταδώσουν το ένα και μοναδικό exit poll, ενώ γύρω στις 9 το υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει την πρώτη ασφαλή πρόβλεψη του ατελικού απ0οτελέσματος.

Από το πρωί προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα εκατομύρια Ελληνίδες και Έλληνες, μεταξύ αυτών και 106.760 17χρονοι. Συνολικά θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 528.997.

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για την Ελλάδα είναι μια μέρα δημοκρατίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 1ο δημοτικό σχολείο της Κυψέλης.

«Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους τις περιφέρειες, τους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή. Είναι όμως και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Είναι μέρα ευθύνης να επικυρώσει ο καθένας και η καθεμία και να εγκρίνει και να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να μην αφήσει καμία χαραμάδα, καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε κανέναν την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανέναν, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας. Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε το πρωί στην Κηφισιά. «Σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας. Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και θέλω να ευχαριστήσω τις εφορευτικές επιτροπές, τους δικαστικούς αντιπροσώπους που υποστηρίζουν αυτή την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Σήμερα, οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 100ο δημοτικό σχολείο στον Νέο Κόσμο.

«Ελπίζουμε σήμερα ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή παντού και σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και σε περιφερειακό και πανελλαδικό, αλλά και πανευρωπαϊκό. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες», δήλωσε ο αρχηγός του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Σήμερα είναι μια γιορτή για την δημοκρατία. Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο εργατικοί, οι πιο ικανοί και οι πιο έντιμοι. οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να θυμούνται ότι κυρίως στην ευρωβουλή πρέπει να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα να υπηρετήσει αυτούς. Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη σοφία από τους πολιτικούς. Οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας.

«Το μήνυμα αυτών των εκλογών να είναι πως πρέπει να τιμωρηθούν τα κόμματα που ψήφισαν τις Πρέσπες γιατί προδόθηκε η Μακεδονία. Δεύτερον, το επίπεδο της αντιπαράθεσης Τσίπρα – Μητσοτάκη ήταν νοσηρό και χαμηλό και πιστεύω θα υποστούν και οι δύο ράπισμα. Πολέμησα το καρκίνωμα του δικομματισμού όλη μου τη ζωή και η νεολαία θα τους τιμωρήσει και τους δυο», είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here