Απειλεί όσους αντιτίθενται στις αποφάσεις του ο Τραμπ

0
48

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφιστει σήμερα σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Διαμέσου της Αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, οι ΗΠΑ απειλούν ότι θα τιμωρήσουν όσους αντιτίθενται στην απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κρατούν ονόματα”.

«Στον ΟΗΕ, μας ζητούν πάντα να κάνουμε περισσότερα, να δώσουμε περισσότερα. Λοιπόν, όταν παίρνουμε μια απόφαση, σύμφωνα με τη βούληση του αμερικανικού λαού, για το πού θα εγκαταστήσουμε τη δική μας πρεσβεία, δεν περιμένουμε εκείνοι που έχουμε βοηθήσει να μας βάζουν στο στόχαστρο. Την Πέμπτη, θα γίνει μια ψηφοφορία που επικρίνει την επιλογή μας. Οι ΗΠΑ θα σημειώσουν ονόματα» είπε χαρακτηριστικά η Χέιλι στο twitter.

Η Ουάσινγκτον πιέζει κράτη μέλη που θα ψηφίσουν υπέρ του κειμένου και κατά των ΗΠΑ, ενώ η γλώσσα είναι αυστηρή όπως και αυτή στην ανάρτηση της πρέσβειρας. Υπενθυμίζεται πως στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ουάσινγκτον άσκησε βέτο για να εμποδίσει την έγκριση του κειμένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here