Απίστευτο: Η Ευρώπη χρηματοδοτεί μια στρατιά από ανώνυμα «trolls»…

18
3272

Για τους Ευρωπαίους ηγέτες, αυτοσκοπός – κι έτσι πρέπει να είναι εδώ που φθάσαμε – δεν είναι άλλος από την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που θα επιτευχθεί με την πολιτική και οικονομική ένωση.  Στον δρόμο, όμως, προς αυτή την ολοκλήρωση φαίνεται ότι δεν χωρούν όσα  πραγματικά σκέφτονται οι λαοί -οι οποίοι, άλλοτε επωφελούνται, και άλλοτε υπομένουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Τις τελευταίες ημέρες ειπώθηκε επανειλημμένως πως, στην εποχή των ισχνών αγελάδων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας,  το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ήταν ένα ακόμη αντιευρωπαϊκό μήνυμα των πολιτών της γηραιάς Ηπείρου. Μήνυμα ότι οι κοινωνίες δεν αντέχουν άλλο με τις ακραίες μορφές λιτότητας.

Τέτοια ηχηρά μηνύματα πλημμυρίζουν τα τελευταία χρόνια τις Βρυξέλλες.

Το πιο λογικό θα ήταν, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες να καθίσουν να μελετήσουν τα αιτία της αποδοκιμασίας που οδηγούν  στον ευρωσκεπτικισμό και να χαράξουν μια πολιτική αντιμετώπισής τους.

Αγρόν ηγόρασαν!

Το νόημα των μηνυμάτων δυσφορίας των ευρωπαϊκών κοινωνιών εξακολουθεί να παρερμηνεύεται και να υποβαθμίζεται από τους υψηλόβαθμους χαρτογιακάδες που πληρώνονται αδρά για να χτίσουν και να διατηρήσουν ζωντανή την Ευρώπη, την ευρωπαϊκή ιδέα και συνοχή. Έτσι, για να δικαιολογήσουν τον παχυλό μισθό τους ορισμένες φορές, κατεβάζουν ιδέες που επιδέχονται κριτικής, όπως αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω.

Υπό τον φόβο εκπροσώπησης των άκρων στο Ευρωκοινοβούλιο, εν όψει των ευρωεκλογών του 2014, η ΕΕ με τον μειωμένο προϋπολογισμό για το 2014-2020 βρήκε πόρους για να χρηματοδοτήσει  μια στρατιά από ανώνυμα ‘’Trolls’’, – σωστά διαβάσατε μια στρατιά από ανώνυμα ‘’Trolls’’ (Ευρωπαίους αξιωματούχους που δρουν ανώνυμα )  – που ήδη έχουν λάβει θέσεις στα διαδικτυακά φόρουμ  συζητήσεων,  στο FB και στο twitter.  Αποστολή τους να  αντικρούουν όποιον εκφέρει αντίθετη, από την επιθυμητή,  άποψη για την ΕΕ –  εκείνη δηλαδή των ευρωενθουσιαστών όπως αποκαλούνται στη Γαλλία –  και σε γενικότερες γραμμές για την αντιμετώπιση του  αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού .

Στη διαπίστωση ότι «η δομή της Ευρώπης είναι το πρόβλημα»,  που εκφράζουν ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι, τα  «Euro Trolls»  θα τονίζουν ότι «η απάντηση στις σημερινές προκλήσεις είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη», αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Bruno Waterfield της Daily Telegraph. Ο Waterfield, είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα που αναφέρονται σε μια πρωτοφανή εκστρατεία ευρωπαϊκής προπαγάνδας, πριν και κατά την διάρκεια των Ευρωεκλογών. Εξειδικευμένοι επικοινωνιολόγοι, θα είναι σε θέση να παρακολουθούν συνομιλίες και να παρεμβαίνουν άμεσα προσπαθώντας να αποδομήσουν  μια άσχημη εικόνα ή εντύπωση για την ΕΕ και να προσανατολίζουν την κοινή γνώμη ουσιαστικά προς μια ευρωπαϊκή κατεύθυνση.

Κάτι σαν Βig Brother.

Είναι γνωστό ότι τα «Trolls» χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο από κυβερνήσεις σε εθνικό επίπεδο. Σε  ευρωπαϊκό, όμως, είναι πρωτόγνωρο και, ενδεχομένως, επικίνδυνο από τη στιγμή που η ανωνυμία αρκετές φορές είναι συνώνυμη  της παραπλάνησης κι όχι μόνο.

Τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τη μισθοδοσία των «Euro Trolls»  θα είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα  που όπως ανέφερα και παραπάνω, θα ήταν προτιμότερο να διατεθούν κονδύλια για την καταπολέμηση των πραγματικών λόγων που ωθούν τον κόσμο στα άκρα,  αντί να παρακολουθούνται στενά όσοι διαφωνούν με ορισμένες πολιτικές ή ενέργειες σε ένα μέσο που μέχρι χθες, η ελευθερία του λόγου ήταν λιγότερο ελεγχόμενη.

Τα ερωτήματα, οι προβληματισμοί και οι σκέψεις που γεννιούνται είναι πολλά… Ορισμένοι μπορεί να επισημάνουν την έλλειψη δημοκρατικής νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας εκ μέρους της ΕΕ και να την συγκρίνουν – όσο ακραίο κι αν ακούγεται αυτό –  με τακτικές που εφαρμόζουν χώρες όπως είναι η Κίνα ή το  Ιράν.

Από την άλλη, ίσως πολλοί αναρωτηθούν αν είναι, άραγε, αυτή η Ευρώπη που θέλουμε… Να πληρώνουμε, δηλαδή, ανθρώπους για να λένε καλά πράγματα για αυτήν, ενώ  θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο;

Τέλος,  καλή είναι η επικοινωνία και οι στρατηγικές της, αλλά η λογική είναι σαφώς καλύτερη.  Όση πλύση εγκεφάλου κι αν κάνεις, δεν θα δώσεις τροφή σε έναν Έλληνα, εργασία σε έναν Ισπανό, ένα καλύτερο αύριο σε έναν Πορτογάλο, φθηνή θέρμανση σε έναν Ιταλό, περισσότερη αγοραστική δύναμη σε έναν Ιρλανδό.

Η σκληρή πραγματικότητα, από τη στιγμή που δεν έχεις διάθεση να την αντιμετωπίσεις κατά μέτωπο,  θα καταστήσει μάταιες όλες τις προσπάθειές σου για να βελτιώσεις μόνο στα λόγια τις εντυπώσεις που θα πρέπει να έχουν οι πολίτες για την ΕΕ.

*Trolls http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BB_(%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος μπήκε ως Παπανδρέου στο συνέδριο και αποθεώθηκε…
Επόμενο άρθροΟ Σαμαράς προσπαθεί, η κοινωνία θα αντέξει;
Η Μαρία Δεναξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο, ξεκίνησε τις δημοσιογραφικές σπουδές της στο Ινστιτούτο Σπουδών Μπόνα και τις συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Stendhal της Γκρενόμπλ, όπου πήρε και το μεταπτυχιακό της στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Τελείωσε το τμήμα γαλλικού πολιτισμού και Ιστορίας στο Παν/μιο της Σορβόνης και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το διδακτορικό της με θέμα "Δημοσιογραφική δεοντολογία και διαχείριση κοινωνικών κρίσεων απο τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ". Το επαγγελματικό της ξεκίνημα έγινε το 1988 στον Αιγαίο FM , συνεχίστηκε στο New Channel και μετά στο MEGA, όπου εργάστηκε για πολλές εκπομπές. Το 1994 έφυγε για το Παρίσι οπου εργάστηκε ως ανταποκρίτρια του Star Channel, της εφημερίδας "Ανεξάρτητος", της Deutsche Welle και του BBC World Service. Απο το 2006 είναι ανταποκρίτρια του ΜΕGA στην γαλλική πρωτεύουσα. Στα 22 έτη καριέρας, έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες και Γάλλους δημοσιογράφους και έχει κάνει συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες: Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, την Μελίνα Μερκούρη, Αντώνη Σαμαράκη, Jacques Delor, Valéry Giscard d'Estaing, Nicolas Sarkozy, François Bayrou, Jean Michel Jarre, Brigitte Bardot κ.α.

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. »Αγρόν ηγόρασαν!»
  Απίστευτο! αλλά…
  Εξαιρετική παρουσίαση του θέματος από την κυρία ΔεναξάΑΑΑ. Η ΕΕ σχεδόν έγινε άψυχο σώμα που ζει σε μια πολύχρωμη παραφωνία… Η ΕΕ έχει ηγεσία που έχει αποκοπεί από τους πολίτες και πράττει ή παρασκηνιακά ή στο προσκήνιο χωρίς αγάπη ευαισθησία ανθρωπιά … Γι αυτό βλέπουμε όλα αλλάζουν προς το σκληρότερο και σε λίγο θα είναι ακόμα χειρότερα αφού οι άνθρωποι έγιναν αριθμοί και επιτόκια εγκλωβισμένοι στο ζωολογικό κήπο του τραπεζισμού που έχει αναλάβει την παγκόσμια εξουσία στο παρασκήνιο.

 2. Ενα ποτήρι μπορεί κάποιος να το δεί άλλοτε μισογεμάτο και άλλοτε μισοάδειο.

  Αν υποθέσουμε οτι εν οψει Ευρωεκλογών όντως η Ε.Ε. έχει εγκρινει κονδύλι 2.5 Εκ € για να βάλει Ευρωπαίους δημοσίους υπαλλήλους να τουιτάρουν, να blgαρουν ή να chatαρουν τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε και μια άλλη άποψη. Οτι όλο αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ώς σκοπό να αντικρούει όποιον εκφέρει αντίθετη, από την επιθυμητή, άποψη για την ΕΕ.αλλά να φέρει πιο κοντά στους Ευρωπαϊικούς θεσμούς στον μέσο Ευρωπολίτη μέσα απο τα social media που δίνουν μια πραγματική δυνατότητα αμεσότερης και ελεύθερης εκφράσης άποψης όλων μας. Άλλωστε απο πότε η Ευρώπη έχει μία φωνή για να την αντικρούσουμε??? Πως είναι δυνατόν να φιμωθούν οι απόψεις εκκατομυρίων χρηστών του internet ακόμα και με μία υποτιθέμενη άσκηση trollαρισματος απο 5 – 10 – 100 «αξιωματούχους»… Άλλη δουλειά δεν είχαν…

  Έχω την αίσθηση πως έχουμε χάσει τον μπούσουλα σε πολλά πράγματα γύρω μας.. Το συγκεκριμένο κείμενο αποτελει έιδηση? ή προσωπική άποψη του ατόμου που το έγραψε? Αν είναι είδηση τότε η εντύπωση μου είναι πως νισάφι πια με την αναπαραγωγή «ειδήσεων» άλλων πολύ περισσότερο με ασαφέις πηγές και χωρίς να γίνεται η πρέπουσα δημ. έρευνα απο αυτόν που το αναπαραγάγει.

  Αυτό το κείμενο που παραθέτετε αντίστοιχα δεν είναι πιθανό trolling????
  ….Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα λέω εγω….

  Παρακαλώ να δημοσιευτεί.

 3. Ευχαριστούμε από καρδιάς την Κυρία Μαρία Δεναξά! Σημαντική η πληροφορία της, για να κατανοήσουμε από καλύτερες θέσεις γιατί εκπαραθύρωσαν τον Κώστα Αρβανίτη από την ΕΡΤ, παρόπλισαν την Μαριλένα Κατσίμη από την ζωντανή ζώνη ενημέρωσης, και γιατί περνάμε πια την είδηση και τα άτομα που την «λειτουργούν», από… σαράντα κύματα! Ως προς τους «Euro Trolls», ίσως δεν θα χρειαστούν στην Ελλάδα, γιατί τρία, σχεδόν χρόνια μας βομβαρίζουν από όλες τις μπάντες οι «Ελληνο Τρόλλς» των Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου και… ΣΙΑ!

 4. Το trolling μεταξύ τόσο αντιπάλων επιχειρήσεων όσο και πιο sinister οργανώσεων δεν είναι καινούριο φαινόμενο φίλοι μου..

 5. θα ηθελα την αποψη σας κατα ποσο αυτο που αναφερετε στο αρθρο σας, εχει γινει πραγματικοτητα σημερα στην ελλαδα. και εννοω, αυτους που εσεις αποκαλειτε troll που ανελαβαν την υπερασπιση της ευρωολοκληρωσης(σαν ονειρο ή ιδεατο), της ευρωπαικης γραφειοκρατιας κατ΄ ουσιαν, η οποια κινει τα νηματα, αν εχουν εγκατασταθει εδω και δυο-τρια χρονια στην ελλαδα. νομιζω οτι ολοι οι ελληνες ζουμε μια απιστευτη επιθεση μεσω των μμε, σχετικα με την αναγκαιοτητα του προγραμματος μεταρρυθμισεων, οπως εχει βαπτιστει, και του μονοδρομου που αυτος συνιστα. και επιμενω, εγω μεγαλωσα με την εντυπωση οτι τα μμε καταγραφουν την πραγματικοτητα, και οχι να υπερασπιζονται την επιλογη της ε.ε. και των λοιπων «εταιρων», και βεβαιως των τελευταιων ελληνικων κυβερνησεων, με την υπερμετρη προβολη των ανθρωπων που ειναι υπερ της συγκεκριμενης πολιτικης(οχι οτι πηγαιναμε καλα βεβαια..). Δεν θα πω για διαφθορα, συνομωσια ή κατι άλλο, εξαλλου ο χωρος σας εδω δεν προσφερεται για αναπτυξη αποψεων λογω της χρονικης αποστασεως μεταξυ των διαφορων σχολιων, ωστοσο θα ηθελα αν ειναι δυνατο να εκφρασετε γνωμη επι τουτου. επισης, καλο θα ηταν μια δημοσιογραφικη ερευνα εκ μερους σας επι τουτου, αν βεβαια θα ειχατε αυτη τη δυνατοτητα, και δεν εννοω την δικια σας προθυμια επι αυτού. Με ειλικρινεια σας λεω, περιμενω μια αναλυτικη αποψη επι των ανωτερω, εστω και στο email. Με τιμη, αντωνης

 6. Όλα καλά κ ωραία, αλλά ποιος έκανε την πρόταση αυτή και πού ακριβώς είναι καταχωρημένη δε μας λέτε…
  κ επειδή στην ΕΕ όλες οι συνεδριάσεις έχουν πρακτικά και δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, θα παρακαλούσα μια ακριβή καταγραφή της πρότασης, προκειμένου να διαμορφώσω άποψη…

 7. Κυρία Δεναξά,
  Σε συνέχεια της απάντησης σας στο σχόλιο μου για το δημοσιογραφικό σας άρθρο ή την δημόσια άποψη σας (που ακόμα δεν έχετε ξεκαθαρίσει τι απο τα δύο είναι) θα ήθελα να σας πώ αρχικά οτι είμαι κάτοικος Αθηνών, 30 χρονών και ασχολούμαι με ελεύθερο επάγγελμα με οτι αυτό σημαίνει στην σημερινή δύσκολη εποχή στην Ελλάδα για όλους ΜΑΣ. Αυτο το γράφω προς αποφυγή οποιασδήποτε άλλης κακόβουλης σκέψης.
  Φυσικά και η άποψη μου ΔΕΝ μαρτυρά οτι συμφωνώ μαζί σας, ισα ισα διαφωνώ και εμμένω στο οτι κάνετε απλή αναπαραγωγή άλλων. Επίσης θλίβομαι γιατι με αποκαλείτε λασπολόγο και μάλιστα πολύ εύκολα. Ξεχνάτε όμως οτι εσείς έχετε δημοσιογραφικό λόγο και απευθύνεστε στο ευρύ κοινό μεταφέροντας του ειδήσεις ΕΓΚΥΡΑ με οτι ευθύνη αυτό κουβαλά. Αρα και εγω έχω δικαίωμα να σας σχολιάζω γιαυτά που γράφετε. Αν τα link που μας παραθέσατε πιο πάνω είναι οι πηγές σας πάλι θλίβομαι.
  1) Δεν γίνεται να θεωρούνται νέα αυτά που έχει γράψει σαν άρθρο μόνο ένας δημοσιογράφος (ο Bruno Waterfield της Telegraph) ο οποίος στο άρθρο του δε αναφέρει οτι η εφημερίδα έχει βρει “confidential spending proposals and internal documents” Γενικός και αορίστως. Ούτε κάν αναφέρει και αυτός ούτε την προέλευση των κειμένων με ονοματεπώνυμο ούτε τα παραθέτει για να τα σχολιάσουμε… Σημειώστε επίσης οτι ο δημοσιογράφος ανήκει σε μια εφημερίδα προσκείμενη στο συντηρητικό Βρετανικό κόμμα και κάντε και τους ανάλογους παραλληλισμούς για τις προθέσεις της Αγγλικής συντ. κυβέρνησης σχετικά με την Ε.Ε.

 8. Δεν βλέπετε ότι θέλουν να ενοποιήσουν την Ευρώπη και να φτιάξουν την αγαπημένη τους Παγκοσμιοποίηση τους χωρίς να τους ενδιαφέρουν να λύσουν τα προβλήματα των λαών;
  Αυτοί που κυβερνούν πραγματικά δεν είναι οι πολιτικοί μαριονέτες αλλά τα φερέφωνα της Νέας Τάξης που θέλουν να μας βάλουν στη λογική της Παγκοσμιοποίησης θέλουμε δεν θέλουμε.
  Τα εθνικά σύνορα να υποχωρήσουν για Περισσότερη Ευρώπη, να παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία σε υπερεθνικές δομές εξουσίας δηλαδή Νέα Τάξη, Νέα Οικονομία, Νέα Εποχή, καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά είναι αυτά που μας λένε τα φερέφωνα για να ετοιμάσουν την Παγκόσμια Δικτατορία τους.

 9. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ// ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ
  —————————
  Η διαχειρηση ενος ΠΑΝ/Ε/ΚΟΥ ισολογισμου μεσα απο επανδρωμενα , μ’ εντεταλμενους αξιωματουχους,κεντρα λειψης αποφασεων σε καθε σχεδιο πολιτικης δρασης, αποτελουμενα απο συγκεκριμενες ομαδες ανθρωποειδων, φερνει αμυθητα εσοδα σε συκεκριμενο κρατος (ΓΕΡΜΑΝΙΑ).
  ΕΡΩΤΗΣΗ = Υπαρχει ποτε πιθανοτητα, σε διεθνεις οικονομικες σχεσεις, να μην αναμιγνυονται ΕΒΡΑΙΚΑ ΛΟΜΠΟΙ ???
  Καταλαβαινω οτι ειναι πολυ δυσκολο να συνδιασετε συνεργασια ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ αλλα για σκεφτητε το καλα, εεεεε.. τι λετε???
  Ξαφνικη ενταση , τα τελευταια 2 χρονια, στις σχεσεις Τουρκιας ΙΣΡΑΗΛ ??? χα, χα, χα.
  Ξαφνικη υποβαθμιση σχεσεων ΕΛΛΑΔΟΣ/ΑΡΑΒΙΚΩΝ χωρων ??? χε, χε, χε.
  Ξαφνικη βελτιωση σχεσεων ΑΡΑΒΙΚΩΝ χωρων με ΤΟΥΡΚΙΑ???
  Ξαφνικη πτωση εμπιστοσυνης απο τις Αραβικες χωρες προς το ΙΡΑΝ ???
  ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ εναντι το ΙΡΑΝΟΥ προεδρου σ’οτι αφορα
  τις εξελιξεις στο ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ??????
  ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΛΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΡΩΣΙΑΣ-ΣΕΡΒΙΑΣ
  ΔΙΑΧ/ΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ !!!!!
  ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!! ΧΟΥ, ΧΟΥ ΧΟΥ.
  Πως αλλιως θα δικαιολογηση αργοτερα ο περιφημος Ερντογαν την αποτυχια του στο μικρο μεριδιο
  που θα του αναλογει απο την μοιρασια των πετρελαιων και τον υδρανθακων στην περιοχες ΑΙΓΑΙΟΥ/
  ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. Θα εχει να λεει οτι ειχε να διαλεξει τις καλες διεθνεις σχεσεις του μ’Ευρωπη, ΙΣΡΑΗΛ
  (πολυυυυυυυυ σημαντικο) , εξ’αλλου ακουσατε τον Κο. Σαμαρα προχθες, το εθεσε το θεμα στην
  σωστη του βαση. ΑΟΖ/Υφ/δα ειναι θεματα Ευρωπαικα και οχι ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
  Αι στο διαβολο ολοι μαζυ και χωρις γυρισμο.
  Περιμενετε λοιπον, μολις το χρεος μας φθασει στο 1 τρις τοτε θα μαθετε τα καλα νεα σχετικα με=
  α.ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΗΜΙΚΩΝ ΜΑΣ
  β.ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (οχι στο 100%)
  γ.ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ , ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΚΟΜΗ ΨΥΧΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ
  ΧΟΥΦΤΑ ΜΑΣ( ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ) ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΙΑ…….
  ΧΟΥΝΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ…ουτος η αλλως ειναι αδυνατη πλεον.

  Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΥΑΛΩΝ ΜΑΣ
  ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!!!!

 10. Ρωτήστε κι εμάς που σε 24ωρη βάση αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένο troll που δεν αφήνει να εξελιχθεί ήρεμα μια συζήτηση στο φόρουμ της Ιστοσελίδας μας με τις παρεμβάσεις του που πάντα δικαιολογούν την παρούσα πολιτικο/οικονομική κατάσταση και κατηγορούν τους εργαζόμενους! Είναι ο «γελάκιας» όπως τον έχουμε ονομάσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here