Απόφαση Μητσοτάκη: Σταματούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις σε όλους τους χώρους λατρείας

0
194

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφπασισε τη αναστολή των θρησκευτικών εκδηλώσεων σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, λόγω κορωνοϊού. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή.

Το ίδιο θα ισχύσει για κάθε δόγμα και θρησκεία.

Ο πρωθυπουργόςέκανε αυτή την επιλογή για την προστασία της δημόσιας υγείας μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να διατηρήσει τις κυριακάτικες λειτουργίες και απλώς να συστήσει στους γέροντες και στις ευπαθείς ομάδες να προσεύχονται στα σπίτια τους.

Δείτε τι ανήρτησε ο Πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:

— τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και
— την ατομική προσευχή,

και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).
Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here