Απόφαση σήμερα για τον Ασάνζ

1
80

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει η βρετανική δικαιοσύνη σχετικά με το αίτημα να αρθεί η ισχύς του εντάλματος σύλληψης του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος παραμένει επί πέντε χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Οι σουηδικές εισαγγελικές Αρχές έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση τον Μάιο του 2017, οπότε για τους συνηγόρους του, το ένταλμα των βρετανικών Αρχών για τη σύλληψή του έχει χάσει τον λόγο ύπαρξής του.

Επίσης, η υπερασπιστική γραμμή επικαλείται τα προβλήματα υγείας του ιδρυτή των WikiLeaks, καθώς όπως αναφέρεται δεν έχει πρόσβαση σε ιατρικές φροντίδες, πάσχει από κατάθλιψη, ενώ έχει επίσης προβλήματα στα δόντια και πόνους στην πλάτη.

Η πρωτεύουσα του Εκουαδόρ ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι έδωσε στον Ασάνζ υπηκοότητα και απηύθυνε έκκληση στις βρετανικές Αρχές να του αναγνωρίσουν διπλωματικό καθεστώς, κάτι που θα του επέτρεπε να εγκαταλείψει την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο να συλληφθεί.

Όμως το Ηνωμένο Βασίλειο αρνήθηκε να του αναγνωρίσει αυτό το καθεστώς και οι βρετανικές εισαγγελικές Αρχές επιμένουν ότι το βρετανικό ένταλμα σύλληψης παραμένει ακόμη έγκυρο, επειδή ο Τζούλιαν Ασάνζ παραβίασε τους όρους που του είχαν επιβληθεί όταν είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here