Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος που έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση στην υπόθεση Energa

0
108

Το Εφετείο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής των 21 χρόνων φυλάκισης, που είχε επιβάλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στον Αριστείδη Φλώρο για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης εκατοντάδων εκατομυρίων ευρώ από την εταιρεία Enega, και έτσι θα αποφυλακιστεί μέσα στην ημέρα. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης, ωστόσο οι δικαστές έλαβαν την απόφαση αναστολής της ποινής έως ότου η υπόθεση κριθεί σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντάς τους απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εγγύηση 50 χιλιάδες ευρώ.

Η αναστολή δόθηκε λόγω των ελαφρυντικών που του έχουν αναγνωριστεί, αλλά και χάρη στις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 0ι συνήγοροί του επεσήμαναν ότι έχει επιστρέψει στο δημόσιο το σύνολο σχεδόν των χρημάτων που είχε υπεξαιρέσει, όπως και στους ΟΤΑ, ενώ έχει εκτίσει ήδη 6 χρόνια από τα 21 χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος φέρεται να έχει εμπλοκή και στην υπόθεση με την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

Πριν από ένα χρόνο είχε αποφυλακιστεί και πάλι (για λόγους υγείας), επικαλούμενος αναπηρία σε ποσοστό 67%, αλλά η έρευνα του εισαγγελέα αποκάλυψε ότι το αίτημά του στηρίχτηκε σε έγγραφα-μαϊμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here