Απολογήθηκε η Ρένα Δούρου για τη Μάνδρα -Ελεύθερη χωρίς όρους

0
81

H Ρένα Δούρου απολογήθηκε ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 -υπόθεση για την οποία διώκεται σε βαθμό πλημμελλήματος- και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Η πρώην περιφερειάρχης, καθώς και 8 πρόσωπα από τους δήμους Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, αλλά και τα αρμόδια δασαρχεία, βαρύνονται με τις κατηγορίες της πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.

Η κ. Δούρου αρνήθηκε κάθε ευθύνη και παρέδωσε δυο πραγματογνωμοσύνες (ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης και μηχανιών), που στηρίζουν την άποψή της. Τυτόχρονα, κατηγορεί τον προκάτοχό της στην περιφέρεια Αττικής Γιάννη Σουρό ότι δεν είχε χαρακτηρίσει κατεπείγον το αίτημα προς το δασαρχείο Αιγάλεω για την έκδοση πράξης χαρακτηρισμού του έργου της Αγίας Αικατερίνης, στις 7/4/2014 που το κατέθεσε. 

Τέλος, η περιφερειάρχης επικαλέστηκε και τη σφοδρότητα του πλημμυρικού φαινομένου, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβαίνει μία φορά στα 200 χρόνια, ενώ το φαινόμενο αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας ακόμη και διεθνών ερευνητικών κέντρων καθώς σημειώθηκε απορροή υδάτων 150 κυβικά το δευτερόλεπτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here