Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του Καμμένου

0
83

Απορρίφθηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το αίτημα για άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο Σταύρος Θεοδωράκης για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η μήνυση ήρθε ως συνέπεια ενός tweet του υπουργού Άμυνας στις 6/11/2017 που αφορούσε το debate μετάξύ των υποψηφίων για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς. Τότε, ο υπουργός Άμυνας είχε γράψει στο twitter του: «Ο Θεοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους- εκδότες ιδρυτές και χρηματόδοτες του;».

Η κυβερνητική πλειοψηφία παρατάχθηκε πίσω από τη θέση ότι ο Πάνος Καμμένος προxώρησε στη συγκεκριμένη ανάρτηση στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων και έτσι δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα, αλλά θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ωστόσο, οι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού αντέδρασαν. Ακολούθησε ένταση καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούσαν να παρουσιαστεί στην Επιτροπή ο Πάνος Καμμενος για να υποστηρίξει πως ό,τι έκανε το έκανε κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με ψήφους 7 υπέρ, 4 κατά και ένα παρών η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here