Αποχή για τους διαιτητές της Super League

0
30

Οι διαιτητές της Super League είναι απλήρωτοι φέτος και όπως αναφέρει η «Live Sport» σκέφτονται σοβαρά να κάνουν αποχή. Οι διαιτητές έλαβαν ένα mail από την άτυπη επιτροπή τους για την εξόφληση των χρημάτων της περυσινής αγωνιστικής περιόδου. Το χρέος φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ και έχουν αναλάβει να το πληρώσουν η ΕΠΟ και η Super League.

Για τη φετινή σεζόν τις πληρωμές του πρώτου γύρου έχει αναλάβει η ΕΠΟ ενώ του δεύτερου ο συνεταιρισμός. «Όπως έχετε διαπιστώσει, η τελική απόφαση για τις πληρωμές της φετινής σεζόν καθυστερεί απελπιστικά και ήδη βρισκόμαστε στην 10η αγωνιστική. Η στάση μας πιστεύουμε θα καθορίσει και τη λύση του προβλήματος. Εάν δεν δράσουμε τώρα, να είστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που βιώνουμε σήμερα», αναφέρεται στο μήνυμα εκ μέρους των ρέφερι, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η πρόταση της επιτροπής.

Σύμφωνα με αυτή, πρέπει να εξοφληθούν οι διαιτητές μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για τις δέκα πρώτες αγωνιστικές και στη συνέχεια το πρώτο δεκαπενθήμερο του κάθε μήνα, να καταβάλλονται οι μισθοί για τον προηγούμενο μήνα. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό οι διαιτητές τονίζουν: «Πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε να οριζόμαστε από την 13η αγωνιστική και μετά. Να γνωρίζετε ότι θα υπάρξει στήριξη σε οποιαδήποτε απόφασή μας».

Λίγο αργότερα με νέο μέιλ ζητήθηκε να ψηφίσουν την πιθανότητα αποχής και η απόφαση ήταν ομόφωνα “ναι”. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη η επιτροπή διαιτητών απευθύνθηκε στην ΚΕΔ και συγκεκριμένα στον Βίτορ Μέλο Περέιρα, τον οποίο κι ενημέρωνε για την απόφαση που είχαν λάβει:

«Σας κοινοποιούμε την απόφαση των διαιτητών να μη συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ από την 13η αγωνιστική και μετά. Η απόφαση των διαιτητών αξιώνει την εξόφληση των οφειλομένων του πρωταθλήματος 2017-18 μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Επίσης σύμφωνα με την απόφαση η αξίωση είναι να γίνεται η καταβολή των οφειλομένων που θα προκύπτουν κάθε μήνα στο κάθε πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα έτσι ώστε να μην υπάρχουν χρωστούμενα».

Να πούμε εδώ ότι στο πλευρό των διαιτητών είναι και ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα, ενώ για το θέμα έχουν ενημερωθεί και FIFA με την UEFA.

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here