Αρλέτα-Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά

0
167

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου ήμασταν στο café του Public Συντάγματος για την παρουσίαση του τελευταίου cd που ηχογράφησε η λατρεμένη μας Αρλέτα, σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Sunny Μπαλτζή.

Μας μίλησαν για την Αρλέτα και το σπουδαίο έργο της ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης, ο Γιώργος Τσάμπρας, ο Γιώργης Χριστοδούλου, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και φυσικά οι δημιουργοί των τραγουδιών.

Τραγούδια από το νέο άλμπουμ και άλλα σπουδαία τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Αρλέτας ερμήνευσαν (αλφαβητικά) οι:

Μυρτώ Βασιλείου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Θηβαίος, Βιολέτα Ίκαρη, Βίκυ Καρατζόγλου, Αργύρης Λούλατζης, Μάρω Μαρκέλλου, Νίκος Μερτζάνος, Μανώλης Μητσιάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Χρήστος Νινιός, Λάκης Παπαδόπουλος, Ελευθερία Πάτση, Δήμητρα Σελεμίδου, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Τζώρτζης, Γιώργης Χριστοδούλου.

Ποιήματα της Αρλέτας μας απήγγειλε η σημαντική στιχουργός Sunny Μπαλτζή που ήταν φορτισμένη συναισθηματικά όπως όλοι μας εκείνη τη βραδιά.
Στο πιάνο ήταν ο Αντώνης Παλαμάρης και Τη βραδιά συντόνισε ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Μελωδία 99.2, Ξενοφών Ραράκος.

Ήμασταν όλοι εκεί και δεν είχε καμία σχέση με μνημόσυνο, ήταν μια γιορτή, μια γιορτή διαφορετική γιατί εκείνη δεν ήταν εκεί με τη φυσική της παρουσία αλλά ήταν σα να ήταν.

Και τα δεκατρία καινούργια τραγούδια τα αγάπησα με την πρώτη ακρόαση. Δεκατρείς διαφορετικές ιστορίες, με διαφορετική θεματολογία και μουσικό ύφος, αλλά με κοινό πάντα παρονομαστή τη μοναδική ερμηνεία της Αρλέτας. 13 ερμηνείες με την ωριμότητα αλλά και την παιδικότητα της φωνής της. Με νοσταλγία, χιούμορ, χαρά και λύπη.

Το τραγούδι που έχω κολλήσει κι ακούω πέντε μέρες τώρα είναι το ‘’Μαξιλάρι’’. Συγκλονιστική στιγμή.

Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών από το Λάκη Παπαδόπουλο η Διεύθυνση ορχήστρας από τον Κώστα Αναδιώτη και η Διεύθυνση παραγωγής από το Νίκο Γ. Μακράκη.

Ο δίσκος άρχισε να ετοιμάζεται το 2014, οι ηχογραφήσεις του ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2017 και κυκλοφορεί πλέον σε CD αλλά και ψηφιακά από τη Feelgood Records. Τα σκίτσα που φιλοτεχνούν το CD καθώς και το εισαγωγικό σημείωμα στο οποίο περιγράφεται η συνεργασία και η πολύτιμη σχέση των τριών συντελεστών του δίσκου, είναι της Αρλέτας.

‘’…Καλήν ακρόαση φίλοι μου, ειδικά εκείνοι που αγοράσατε το CD και δεν το κλέψατε από το YouTube. Ευχαριστώ!’’
Αρλέτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here