Οικογένεια Ινδαρέ: Καμία σχέση με την κατάληψη-Καταγγέλλει βία των ΜΑΤ

0
157

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, φορώντας κολάρο λόγω της κάκωσης που υπέστη στον αυχένα κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς στην ταράτσα του σπιτιού του, στο Κουκάκι. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι δυο γιοι του, επιμένουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με την κατάληψη του διπλανού κτιρίου και πήγαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όταν άκουσαν βήματα εκεί. Λίγο νωρίτερα είχαν απαγορεύσει στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να μπουν στο σπίτι τους, επειδή δεν είχαν μαζί τους εισαγγελέα. Τα ίδια αναφέρει και η σύζυγος του σκηνοθέτη, η αρχιτέκτων Έρση Σπαρτιώτη – Ινδαρέ, ενώ και περίοικοι λένε ότι όλοι βρίσκονταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. 

Ωστόσο, η αστυνομία επιμένει ότι οι γιοι συμμετείχαν στην κατάληψη και πήγαν από το ένα σπίτι στο άλλο. Δείχνουν δε ως πειστήριο τα ρούχα τους, τα οποία είναι γεμάτα μπογιές. Είναι οι ίδιες μπογιές που έριχναν στους αστυνομικούς οι καταληψίες; Μένει να αποδειχθεί. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν, επίσης, ότι ο σκηνοθέτης προσπάθησε να πάρει το όπλο ενός συναδέλφου τους, αλλά προς το παρόν το μόνο στοιχείο είναι η δική τους μαρτυρία. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει στο όπλο DNA του κ. Ινδαρέ, τον οποίο συνάδελφοί του -σκηνοθέτες και ηθοποιοί- περιγράφουν ως πράο και χαμηλών τόνων άνθρωπο.

Ο συνήγορος των τριών κατηγορουμένων Θόδωρος Μαντάς τονίζει ότι δεν υπήρχε εισαγγελέας όταν ζήτησαν οι αστυνομικοί να μπουν στο σπίτι της οικογένειας και αφήνει να εννοηθεί ότι εμφανίστηκε στη συνέχεια, κατά τη σύλληψη. Επισημαίνει, ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν του επέτρεψε να έρθει σε επαφή μαζί τους και χρειάστηκε να υπάρξει επικοινωνία με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για να καταστεί εφικτό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here