Ας ονειρευτούμε για το 2018, μόνον μη… ξυπνήσουμε!

0
94

Ας ζήσουμε το όνειρο μιας Πρωτοχρονιάς περασμένων χρόνων, όταν υπήρχε η προοπτική για καλύτερες ημέρες. Ας ζήσουμε μόνο για λίγο με ελπίδα, γιατί τα δεδομένα δεν επιτρέπουν ούτε την ελπίδα!

Και αν το όνειρο της λήξης των μνημονίων πραγματοποιηθεί, θα μπορέσει η χώρα να σταθεί μόνη της ή θα… μνημονεύει την περίοδο των μνημονίων; Και τότε, οι εταίροι μας θα επανέλθουν στη στήριξη μιας χώρας τόσο ανεύθυνης; Πρόσφατα ο Ντράγκι μίλησε για την εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας και ήταν πολύ επιφυλακτικός για καθαρή έξοδο στις αγορές, επισημαίνοντας τους κινδύνους και προτείνοντας εναλλακτική λύση.

Και όμως η κυβέρνηση αισιοδοξεί με ψευδαισθήσεις ότι έρχονται μέρες καλύτερες και η κρίση τελειώνει, ενώ η ίδια έχει ψηφίσει επιπλέον μέτρα λιτότητας για την περίοδο μετά το 2018 , τα οποία μάλιστα μπορεί να επιδεινωθούν, εφόσον υπάρξει συμφωνία ρύθμισης του δημοσίου χρέους.

Είναι προφανές ότι η κατάσταση της χώρας είναι αβέβαιη και συνεχώς οι πτωχοί γίνονται πτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Και οι εταίροι μας υποκρίνονται διαρκώς, γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε τους εταίρους αυτούς να τους θεωρήσουμε εχθρούς όταν επενδύουμε σε αυτούς για τη σωτηρία μας!

Επιτέλους, ήρθε η ώρα, η ύστατη, να αντιληφθούν οι πολιτικοί μας ότι η ανάγκη για μιαν ενωτική πολιτική σωτηρίας της χώρας είναι επιτακτική, όποτε και αν γίνουν εκλογές και όποια και αν είναι τα αποτελέσματά τους. Ο λαός της χώρας αυτής δεν έχει χάσει την περηφάνια του και απαιτεί μια εθνική πολιτική συγκεκριμένη και όχι πολιτική των εταίρων υπό διαπραγμάτευση. Αν ο λαός αυτός δεν αισθανθεί κυρίαρχος στη χώρα του, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, το αδιέξοδο διαρκώς θα μεγαλώνει και μόνη ελπίδα θα είναι ένα θαύμα, μια θεϊκή παρέμβαση . Μια τέτοια τύχη δεν του αξίζει!

Τέλος, λοιπόν, οι αυταπάτες των πολιτικών, γιατί αυτοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στους πολίτες. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι ο άνθρωπος από τη φύση του επαναπαύεται στην αυταπάτη .Χαρακτηριστική είναι η λατινική ρήση “mundus vult decipi, ergo decipiatur”(ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, ας εξαπατηθεί λοιπόν!), την οποία οι πολιτικοί οφείλουν να μην εκμεταλλεύονται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕΡΤ: Με σατιρικές εκπομπές Ζουγανέλης και Μητσικώστας
Επόμενο άρθροΠατέρας εξέδιδε τα παιδιά του στους σεξουαλικούς συντρόφους του
Η Στέλλα Πριόβολου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ελληνική, γαλλική και ιταλική φιλολογία και είναι διδάκτωρ των πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης. Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ελληνορωμαϊκές -Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός". Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών. Η έρευνά της τα τελευταία χρόνια έχει ως αντικείμενο το θεατρικό έργο του Dario Fo και τη σχέση του με τη λατινική λογοτεχνία του Μεσαίωνα. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι τα τρία βιβλία από τις εκδόσεις Περίπλους: 1. "Dario Fo, ένας σύγχρονος goliardus", (2001) 2. "Dario Fo, venticinque monologhi per una donna: La Medea", (2005) 3. "Rosa Fresca Aulentissima, το μεσαιωνικό ερωτικό ποίημα με το μάτι των φιλολόγων και του Νομπελίστα Dario Fo", (2010). Το ποίημα αυτό μεταφράστηκε στην ελληνική με την επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας. Από το 1994 μέχρι το 2001, Αντιπρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και υπεύθυνη για το κοινοτικό πρόγραμμα "Σωκράτης". Επιστημονική υπεύθυνη προγραμμάτων ξένων γλωσσών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμων Γ.Γ.Ε.Τ. για την κινητικότητα των σπουδαστών. Τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 2000-2001. Από το 2001-2004 Ειδική Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής στήριξης των Εδρών Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εθνική εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας( Σ.Ε.Π.Ι.) και Γ. Γραμματέας της Societe Europeenne de Culture στην Ελλάδα.Από το 2008 μέχρι το 2010, αναπληρώτρια πρόεδρος Τμήματος Σλαβικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ιταλικού κράτους CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana, 2002. Εχει τιμηθεί για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας, 2007 και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου για τον ίδιο λόγο, 2007. Αναπτύσσει επί χρόνια πολιτική δραστηριότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Κ.Ε. και σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου το 1999.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here