«Αστακός» η Ευρώπη ενόψει Πρωτοχρονιάς

0
49

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα υποδεχθούν το νέο έτος οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς οι απειλές του ISIS για συντονισμένα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν σημάνει συναγερμό.

Στο Λονδίνο, ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε ότι ένστολοι, αλλά και μυστικοί αστυνομικοί, θα περιφρουρούν τη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ θα είναι σε εξέλιξη το θέαμα με τα πυροτεχνήματα.

«Καθώς οι πολίτες εισέρχονται στο χώρο, θα δουν ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου και ασφάλειας, θα δουν φυσικά εμπόδια, θα δουν ένστολους αστυνομικούς και άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας. Εκείνο που δεν θα δουν είναι ένα αριθμό μυστικών αστυνομικών που συνεργάζονται μαζί μας για να είναι αυτό το γεγονός ασφαλές», δήλωσε ο Νικ Άλντγουορθ, εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Στη Μαδρίτη, οι αρχές έχουν τοποθετήσει επιπλέον κάμερες ασφαλείας, ενώ στο κέντρο της πόλης θα απαγορευτεί η είσοδος σε φορτηγά και βανάκια.
Στην κεντρική πλατεία Plaza del Sol , δε θα επιτρέπονται γυάλινα μπουκάλια, πυροτεχνήματα και σημαίες, ενώ ο αριθμός των πολιτών που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την αντίστροφη μέτρηση περιορίστηκε από 25 σε 20 χιλιάδες.

Στην Ιταλία, οι έλεγχοι σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς τρένων έχουν αυστηροποιηθεί.
Από «κόσκινο» θα περάσουν όσοι θελήσουν να κάνουν Πρωτοχρονιά στην Piazza Navona της Ρώμης.
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Στο Βερολίνο, οι αρχές, με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού, έχουν δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» για γυναίκες, μετά τα περσινά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.
Στην Κολωνία, πάνω από 1.400 αστυνομικοί θα περιφρουρούν το κέντρο της πόλης, ενώ τα πυροτεχνήματα απαγορεύτηκαν.

Στο Αμβούργο θα αναπτυχθούν επιπλέον κινητές αστυνομικές μονάδες σε διάφορα σημεία.

Στη Γαλλία, ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι «οι πρωτοχρονιάτικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν υπό το συνεχή υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων».

Συνολικά περίπου 140.000 μέλη των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας θα περιφρουρούν τους χώρους πλατείες, μέσα μεταφοράς και εμπορικά κέντρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here