Αβραμόπουλος: Κανένα παιδάκι ήταν ο Καραμανλής για να τον παρασύρω;

0
170

Για σκευωρία με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες στην υπόθεση Novartis, μίλησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ έκανε και ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τις τεράστιες αγορές εμβολίων, μέσω των οποίων πληρώθηκε μίζα στον τότε υπουργό Υγείας.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο μάρτυρας λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Ότι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο Πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια). Αργότερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου έκρινε ότι μια δόση κατ’ άτομο είναι επαρκής και το υπουργείο Υγείας ακύρωσε τη δεύτερη παραγγελία».

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6.

H αναφορά στον κ. Καραμανλή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αρκετοί είχαν σπεύσει να σχολιάσουν την απουσία του ονόματός του από τη δικογραφία, σημειώνοντας με νόημα την πολιτική σχέση του με τον νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αβραμόπουλος: Κανένα παιδάκι ήταν ο Καραμανλής για να τον παρασύρω;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here