Αχτσιόγλου: Έως και 50% μικρότερο το πρόστιμο για αδήλωτη εργασία

0
2770

Υπό όρους και μειωμένα έως και 50% θα είναι πλέον τα πρόστιμα που αφορούν στην αδήλωτη εργασία καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αλλάζει η σχετική αρχιτεκτονική του προστίμου.

Με συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυρία Αχτσιόγλου επεσήμανε πως «το ερώτημα για εμάς δεν περιορίζεται στο ύψος του προστίμου, αλλά αφορά τη λογική που το διέπει, διότι ζητούμενο είναι η εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας και όχι απλώς η είσπραξη προστίμων. Υπό αυτό το πρίσμα, προχωράμε άμεσα σε μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου. Συγκεκριμένα, εφόσον η επιχείρηση που βρέθηκε με αδήλωτο εργαζόμενο, προχωρήσει σε πρόσληψη του εργαζομένου με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, το πρόστιμο θα μειώνεται σημαντικά, έως και 50%. Πέρα από το πρόστιμο, όμως, η επιχείρηση θα έχει την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του εργαζομένου».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι με τον συνδυασμό αυτών των δύο μέτρων, εξυπηρετείται μία νέα λογική που έχει στον πυρήνα της την απόδοση δικαιοσύνης υπέρ του εργαζομένου που ήταν αδήλωτος. Ωστόσο, όπως είπε, σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρές στο οικονομικό σκέλος, ενώ ήδη με τον νόμο που ψήφισε η Βουλή τον Σεπτέμβριο, σε αυτές προστέθηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here