Αυγενάκης: Eθνικό σφάλμα η υποβάθμιση της Εκκλησίας

0
38
(Ξένη Δημοσίευση) O Λευτέρης Αυγενάκης ο νέος Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μιλάει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Εθνικό σφάλμα και πολιτικό ολίσθημα» χαρακτήρισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, την υποβάθμιση της Εκκλησίας σε ενδεχόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο κ. Αυγενάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση της Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης για την αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποτυπωθεί, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον ίδιο τον Πρόεδρο μας  Κ. Μητσοτάκη (25-04-17): “… η Ν.Δ. δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. Η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση. …[το ενδεχόμενο] ουσιαστικής κατάργησης του άρθρου 3 αναφορικά με την επικρατούσα θρησκεία, κατοχύρωση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, κατοχύρωση των σχέσεων Εκκλησίας της Ελλάδος – Οικουμενικού Πατριαρχείου ή του Προοιμίου του Συντάγματος δεν θα προσέφερε σήμερα τίποτα ουσιαστικό.

Αντιθέτως, θα υποβάθμιζε τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας, κάτι που θα συνιστούσε εθνικό σφάλμα και πολιτικό ολίσθημα …», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για τη ΝΔ, η Εκκλησία αποτελεί κιβωτό αρχών, αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής μας ταυτότητας, θεμέλιο ανθρωπιστικών αξιών στην πράξη, όπου ήταν και παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή. Διαφύλαξε και σμίλεψε τις παραδόσεις μας, σημάδεψε τις ατομικές και συλλογικές μνήμες μας, συνδιαμόρφωσε την ταυτότητα του νεότερου Ελληνισμού και κρατάει ακόμα και σήμερα δεμένους μεταξύ τους, αλλά και με το εθνικό κέντρο τους απανταχού Έλληνες», σημείωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

«Η παράταξή μας τάσσεται κατά του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους και μαζί μας τάσσεται και η ελληνική κοινωνία, η οποία στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, βρίσκει στήριγμα στην Εκκλησία η οποία δεν εκπληρώνει μόνο τον πνευματικό της ρόλο, αλλά επαναβεβαιώνει και την κοινωνική της αποστολή», επισήμανε τέλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here