Αυστρία: Λαϊκό και Ακροδεξιό κόμμα συμφώνησαν σε περαιτέρω δημοσιονομική πειθαρχία

0
38

Σε συμφωνία ήρθαν το κεντροδεξιό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς και το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας, ώστε η επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας να παραμείνει δεσμευμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να εφαρμόσει δημοσιονομική πειθαρχία και να περικόψει τα επιδόματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτές τις τρεις πολιτικές τις χαρακτήρισαν βασικές.

Η σκληρή γραμμή του Κουρτς στην κρίση των προσφύγων και των μεταναστών και η απόφασή του να προκαλέσει την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στις εκλογές, σήμαναν ότι το Κόμμα Ελευθερίας, το κόμμα που ίδρυσαν πρώην ναζί τη δεκαετία του 1950, ήταν ο φυσικός κυβερνητικός εταίρος του.

Η επόμενη κυβέρνηση της Αυστρίας θα επικεντρωθεί στη «διαμόρφωση της αυστριακής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μια δέσμευση για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει της αρχής της επικουρικότητας», ανέφερε ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο επικεφαλής του FPÖ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κουρτς στη Βιέννη την Παρασκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here