«Βέλη» τουρκικού ΥΠΕΞ: Τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις

1
110

Επίθεση κατά της ελληνικής δικαιοσύνης εξαπολύει για άλλη μια φορά το τουρκικό ΥΠΕΞ, με αφορμή την απόρριψη από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών του αιτήματος των τουρκικών αρχών για την έκδοση του 60χρονου κουρδικής καταγωγής, Μεχμέτ Ντογκάν, που μαζί με άλλους οκτώ ομογενείς του, είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωση εκφράζει την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή και κάνει λόγο για πολιτικές πιέσεις στην ελληνική δικαιοσύνη, την οποία μάλιστα καλεί να αρχίσει να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Η απόρριψη εκ μέρους του Εφετείου Αθηνών του αιτήματός μας για έκδοση του μέλους του DHKP-C, Μεχμέτ Ντογκάν, ο οποίος συνελήφθη σε επιχείρηση στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου 2017, μας προκαλεί μεγάλη απογοήτευση.

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της στάσης των ελληνικών δικαστηρίων να προστατεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν είναι καθόλα συμβατή με τη διεθνή ευθύνη που έχει και η Ελλάδα στο θέμα της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία, ούτε επίσης συμβάλει στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Προσδοκούμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να εκδίδει αποφάσεις πέραν πολιτικών πιέσεων και σύμφωνες με το δίκαιο».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here