Βενιζέλος: Να μη συνδεθεί το προσφυγικό με την αξιολόγηση

0
48

 

Η πολιτική αβεβαιότητα είναι αυτή που δεν επιτρέπει να γυρίσουν οι καταθέσεις, υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ χαρακτήρισε «γεφύρι της ‘Αρτας» την αξιολόγηση, απευθύνοντας έκκληση προς την κυβέρνηση, να μην συνδέσει το προσφυγικό με το θέμα της αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, τάχθηκε υπέρ της ενσωμάτωσης της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εγγύηση των καταθέσεων σημειώνοντας, ότι «έχει τεράστια σημασία να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εθνικής, κυρίως όμως ευρωπαϊκής, προστασίας των καταθέσεων» γιατί, όπως είπε, «οι καταθέσεις είναι αυτές που στηρίζουν την πραγματική οικονομία, αυτές μπορούν να μετατραπούν σε δάνεια, αυτές μπορεί να μετατραπούν μέσω του μηχανισμού του λογιστικού χρήματος σε αίμα για την ανάπτυξη«.

«Μην πάμε να κάνουμε δήθεν ανταλλαγή, όπου εμείς θα νομίζουμε ότι κάτι παίρνουμε σε σχέση με την αξιολόγηση, το ασφαλιστικό και το χρέος, και θα δίνουμε, ενώ δίνουμε ήδη πάρα πολλά σε άλλους τομείς» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here