Βίζερ: Η περίοδος Βαρουφάκη κόστισε 200 δισ στην Ελλάδα

1
149

Λάβρος κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και της ελληνικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα του ενδεχόμενου Grexit το 2015 φάνηκε ο πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant.
Ο κ. Βίζερ εκτιμά ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, οπότε και εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, το Grexit ήταν πολύ πιθανότερο σενάριο συγκριτικά με το 2012 και υπογραμμίζει πως οι χειρισμοί Βαρουφάκη πιθανότατα δεν κόστισαν μόνον 100 δισ. ευρώ, όπως υπολογίζει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά «τα διπλά».

Ερωτηθείς για το ποιος οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής ο κ. Βίζερ τονίζει πως οι χειρισμοί της χώρας μας ήταν αυτοί που ουσιαστικά την έφεραν σε αδιέξοδο αλλά τόνισε πως σήμερα είναι επίσης οι σωστοί χειρισμοί που την έχουν φέρει στα «γόνατα» και πιθανότατα άμεσα θα σταθεί στα δικά της πόδια.

Ο κ. Βίζερ απαντώντας στις κατηγορίες προς το πρόσωπό του όπως αυτές διατυπώνονται στο τελευταίο βιβλίο του πρώην Υπουργού Οιικονομιλών Γιάνη Βαρουφάκη στο οποίο περιγράφεται ως «μία από τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού» αφήνει εκ νέου αιχμές σημειώνοντας «πλανήτης μας είναι μεγάλος και υπάρχει χώρος για πολλά είδη».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here