Μπλόκα στις σήραγγες των Τεμπών ετοιμάζουν οι αγρότες

0
68
Αγρότες με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Νίκαιας προχώρησαν σε αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017. Οπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας, από το βήμα της αγροτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λάρισας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισαν την κοιλάδα των Τεμπών. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Έτοιμοι να κλείσουν τις σήραγγες στα Τέμπη, το Σάββατο, είναι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας. Ήδη ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αγνοούν την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης για συνάντηση μαζί του.

Ειδικότερα,διαμήνυσαν πως θα προχωρήσουν σε αποκλεισμών των σηράγγων , ενώ , ότι υπάρχει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επέρριψε επίσης την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνει ότι όλο το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του έχει αποδείξει ότι είναι ανοικτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, όπως έγινε σήμερα που ο κ. Αραχωβίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τη Μεσσηνία.

Αύριο Πέμπτη κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Αιγιαλείας.

Οπως αποφάσισαν θα προβούν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών θα γίνει την Πέμπτη, στις 16:00.

Σύμφωνα με το tempo24, οι αγρότες έλαβαν την απόφασή τους σε ευρεία συνέλευση που έγινε το βράδυ της Τρίτης.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν από την κυβέρνηση να προγραμματιστεί, άμεσα, συνάντηση προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» κάλεσε «όλους τους Αιγιαλείς, από κάθε κλάδο, να συστρατευθούν με το αγροτικό κίνημα», τονίζοντας ότι «τα προβλήματα των αγροτών μάς αφορούν όλου. Ολοι την Πέμπτη στις 16:00».

Απόφαση να μπουν δυναμικά στον «χορό» των κινητοποιήσεων, έλαβαν καιοι αγρότες της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, αποφασίστηκε να συντονιστούν με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις συναδέλφων τους και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με βασικό θέμα τις τοπικές αγροτικές επιδοτήσεις, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here