«Βόμβα» εισαγγελέα: Ένοχοι 36 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

0
187

 

Σαν «βόμβα» έσκασε η εισαγελική πρόταση για ενοχή των 36 κατηγορουμένων, για το σκάνδαλο με τις μετοχές -φούσκες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στην επανεξέταση της υπόθεσης 18 χρόνια μετά το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου . Και οι 36 κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο για δεύτερη φορά.

Η εισαγγελέας της έδρας Αθηνά Θεοδωροπούλου δεν παραγνώρισε τη δυσχέρεια της υπόθεσης, καθώς έχουν παρέλθει σχεδόν δυο δεκαετίες από την αποκάλυψή της.


Είχε προηγηθεί η αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της αποφάσεως που αθώωνε ομοφώνως τους κατηγορούμενους από το σύνολο των αξιόποινων πράξεων, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι εκείνη η αθωωτική απόφαση δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ως εκ τούτου χρηματιστές, επενδυτές, εφοπλιστές πρέπει να κριθούν εκ νέου, από μηδενική βάση.

Επιπλέον η εισαγγελέας καταλόγισε «εσφαλμένη αιτιολογία» στην πρώτη αθωωτική απόφαση, εξαίροντας ως «σπουδαία» την αναιρετική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Η κα Θεοδωροπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως εσφαλμένα το πρώτο δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε ζημία, και εκτίμησε σε αντιδιαστολή ότι σκοπός των κατηγορουμένων ήταν η μακροπρόθεσμη δημιουργία πλασματικής εικόνας της αγοράς, η καλλιέργεια επενδυτικής ευημερίας και η μακροπρόθεσμη σταθεροποίησή της.

Είπε μάλιστα ότι «η διαμορφωθείσα τιμή στο ταμπλώ του ΧΑΑ δεν ήταν η «δίκαιη» τιμή, γιατί τη διαμόρφωσαν ψευδώς οι κατηγορούμενοι με τα πακέτα των μετοχών που έριξαν στην αγορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here