«Βόμβες» Τούρκου στρατηγού για το Αιγαίο- «Δίχτυα» και στα Σκόπια

0
156

Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις τους οι Τούρκοι εξαπολύουν «επίθεση» σε διπλό μέτωπο με το βλέμμα τόσο στο Αιγαίο όσο και στο σκοπιανό.

Ο Επιτελάρχης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο» σημειώνοντας πως η Τουρκία παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν.

Σύμφωνα με την Hurriyet, o Τούρκος Επιτελάρχης τόνισε πως «είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσές μας» υπογραμμίζοντας πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τη ικανότητα να διοικούν τρεις επιχειρήσεις με σύγχρονες μεθόδους.

«Δεν είναι μόνο τα Ίμια, μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το Αιγαίο. Έχουμε την δύναμη να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο» σημείωσε στη δήλωση του που προστίθεται σε μια σειρά προκλητικών δηλώσεων από την πλευρά της Τουρκίας που πυροδοτούν εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Την ίδια ώρα μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν υπέρ των Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας και της χρήσης του όρου Μακεδονία, γίνεται γνωστό ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ επισκέπτεται την Τουρκία το διήμερο 11-12 Φεβρουαρίου για διμερείς συνομιλίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ζάεφ θα επισκεφθεί τη χώρα μετά από πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, και κατά τη διάρκεια επίσκεψης οι δύο πλευρές θα συζητήσουν διάφορα διμερή και περιφερειακά θέματα.

Επιπλέον, η ανακοίνωση επισημαίνει τους ισχυρούς δεσμούς της Τουρκίας με τα Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι «ένα από τα πιο θεμελιώδη στοιχεία του ισχυρού δεσμού μεταξύ των δύο χωρών είναι οι συμπατριώτες μας στη »Μακεδονία»».

Τέλος, στην ανακοίνωση η Τουρκία εξέφρασε τη στήριξη της Άγκυρας στην προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για «την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα και τα Βαλκάνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here