Μπόρις Τζόνσον: 31 Οκτωβρίου το Brexit χωρίς «αν» και «όμως»

0
122

Με τη δέσμευση ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς «εάν» και «όμως», συνόδευσε το ξεκίνημα της πρωθυπουργίας του ο Μπόρις Τζόνσον, μόλις έλαβε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Εκείνοι που στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα», είπε, χωρίς να εξηγεί πού βασίζει την υπεραισιοδοξία του. Θα του προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια καλύτερη συμφωνία από εκείνη που είχε στο τραπέζι, όσο πρωθυπουργός ήταν η Τερέζα Μέι; Τα μηνύματα που εκπέμπουν έως τώρα οι Βρυξέλλες είναι αρνητικά.

Το θετικό για τον ίδιο είναι ότι εξελέγη αρχηγός των Συντηρητικών με ποσοστό 65% και έχει τη δύναμη να επιβάλει -έως ενός σημείου- τις απόψεις του. Πατάει καλύτερα στα πόδια του από τη Τερέζα Μέι, που βολόδερνε εδώ και πάρα πολύ καιρό, προσπαθώντας να κρατήσει το πρωθυπουργικό αξίωμα, το οποίο αποδεδειγμένα της έπεφτε μεγάλο. Ωστόσο, δύσκολα η πλειοψηφία των Συντηρητικών θα αποδεχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία και κανόνες, φοβούμενη ότι θα γυρίσει μπούμπερανγκ για τα βρετανικά συμφέροντα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here