Δελτία των 8: Ανατροπές με χαμένους και κερδισμένους…

0
535

 

Σημαντική μεταβολή σημειώθηκε χθες στις επιλογές του τηλεοπτικού κοινού, στη ζώνη των 8.

Ενώ τις προηγούμενες μέρες ο Αντέννα είχε ξεκάθαρο προβάδισμα και ο Σκάι ακολουθούσε, με επίσης σημαντική διαφορά από το Star, χθες τα τρία δελτία ήταν ουσιαστικά ισοδύναμα.

Ο Αντέννα ιεράρχησε τα θέματά του με σκόπευτρο κοινωνικό, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την πολιτική και οικονομική ειδησεογραφία. Ξεκίνησε με τη δολοφονία της εφοριακού μέσα στο νεκροταφείο, συνέχισε με τις καταγγελίες και τις διαψεύσεις για το βακτήριο χολέρας στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» και μετά με τις διαμαρτυρίες για θεατρική παράσταση του Γιώργου Χανιώτη στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ακριβώς θεματολογία παρουσίασε, όμως, και το δελτίο του Star, το οποίο χτίζει συστηματικά πάνω σε αυτή τη βάση. Ήταν λογικό, λοιπόν, να καρπωθεί το κοινό που επιλέγει τη συγκεκριμένη ειδησεογραφία.

Αντίθετα, το δελτίο του Σκάι παρέμεινε στη γραμμή του, αναδεικνύοντας το θέμα του μερίσματος ενός δισ ευρώ, που θέλει να μοιράσει ο πρωθυπουργός. Συνέχισε με την είδηση του νέου ΕΝΦΙΑ και τις αντιδράσεις για τον δαπανηρό εκσυγχρονισμό των μαχητικών F -16.

Έτσι, χθες ο τηλεθεατής είχε να επιλέξει μεταξύ δύο ίδιων προτάσεων και μιας διαφορετικής.

Ο Αντέννα με τον Νίκο Χατζηνικολάου βρέθηκε στο 12,1%. Ο Σκάι με την Εύα Αντωνοπούλου στο 12% και το Star με τη Μάρα Ζαχαρέα στο 11,8%.

Η εικόνα γίνεται πληρέστερη αν συνυπολογιστεί και η αφετηρία των τριών δελτίων. Το Star ξεκίνησε από το 19,75% (τόσο ήταν το ποσοστό του Τροχού της τύχης), ο Αντέννα από 14,5% (αυτή ήταν η απόδοση του σήριαλ Παρθένα ζωή) και ο Σκάι μόλις από το 6,2% (τόσο έκανε το δελτίο στη νοηματική γλώσσα, που προηγείται του κεντρικού δελτίου).

Την ίδια ώρα το σήριαλ του Alpha έφτανε στο 25%.

* Τα στοιχεία αφορούν στο διάστημα 20.00 – 20.45.

Ανεξάρτητα από ώρα μετάδοσης πρώτο ήταν ξανά το δελτίο του Alpha στις 7 με τον Αντώνη Σρόιτερ (ποσοστό 24,7%). Προτάσσοντας το θέμα της δολοφονίας κατάφερε να αφαιρέσει κοινό από το σήριαλ «Παρθένα ζωή» του Αντέννα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here