«Δεν είστε Καθηγητές ρε! Είστε ταγματασφαλίτες του ΔΝΤ»

22
79

Πίστευα ότι πλέον δεν υπάρχουν Έλληνες που δεν συνειδητοποιούν ότι το «αύριο» αυτής της χώρας κρέμεται από μία κλωστή. Πίστευα ότι δεν υπάρχουν πια κάτοικοι αυτής της χώρας που δεν νιώθουν ότι η οικονομική κρίση περνάει και σαρώνει στο πέρασμά της τα πάντα. Και, κυρίως, τις παλιές νοοτροπίες. Την αίσθηση της χαλαρότητας, του «δε βαριέσαι», του «κάτι θα γίνει τελικά και θα ξελασπώσουμε….». Θαρρώ πως δεν υπάρχουν πια Έλληνες που να τρέφουν ψευδαισθήσεις. Που να πιστεύουν ότι οι «πρακτικές” του παρελθόντος θα “διασωθούν” και θα συνεχισθούν.

Κι, όμως, η πίστη αυτή  θρυμματίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά από τα πλάνα ενός ερασιτεχνικού βίντεο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης:

Είδαμε μια ομάδα φοιτητών που αντιδρά στα νέα μέτρα για τα Πανεπιστήμια να εισβάλει με άγριες διαθέσεις, μέσα στην αίθουσα που συνεδρίαζαν οι Καθηγητές της οργανωτικής επιτροπής, μια και σε λίγες μέρες στο Πανεπιστήμιο θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

Οι φοιτητές λοιπόν αυτοί, μαζί με κάποιους (δυστυχώς) Καθηγητές , μπήκαν μέσα στην αίθουσα κι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Αρχικά, εναντίον του νόμου: «Κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί. Κανένα Συμβούλιο δεν θα συγκροτηθεί».

Στη συνέχεια, όμως, προχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Δ.Ν.Τ., των νέων μέτρων , της Τρόϊκας, της πλουτοκρατίας.

Εμπόδισαν τους Καθηγητές να βγουν έξω από την αίθουσα, απαγορεύοντας κάθε συζήτηση μαζί τους…

Μετά από ώρα, και αφού ήταν πια φανερό ότι δεν επρόκειτο να συνεδριάσουν, τους δόθηκε η άδεια και άρχισαν σιγά-σιγά να κατευθύνονται προς την έξοδο.

Εκεί, όμως, τους περίμεναν ορισμένοι φοιτητές για την …τελική φάση της «εκδήλωσης». Χαρακτηρίζοντας τους… «ταγματασφαλίτες του Δ.Ν.Τ.», ζήτησαν επιτακτικά να ομολογήσουν, τι νομίζετε ; Ότι «τα παίρνουν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο….»

Οι καθηγητές αποχώρησαν  και οι φοιτητές θριαμβευτικά  προειδοποίησαν ότι θα … επιστρέψουν στις 15 του μηνός, που έχει οριστεί να γίνουν οι εκλογές για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο. Και, φυσικά, είναι εύκολο να μαντέψει κανείς τι θα γίνει τότε : Στην καλύτερη περίπτωση θα αρπάξουν την κάλπη, όπως έγινε σε άλλες σχολές, και όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Στη χειρότερη θα γίνουν επεισόδια, αν βέβαια κάποιος σκεφτεί και τολμήσει να τους αντισταθεί…..

Η πρώην Αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Αθανασία Τσατσάκου, ήταν από τους αποδέκτες των χαρακτηρισμών και των προπηλακισμών. «Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχθήκαμε αυτή την ψυχολογική βία», μας είπε.

Ακόμη και φέϊγ βολάν έχουν κυκλοφορήσει σε βάρος της ζωής εκείνων που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής. Και αυτή τη συμπεριφορά, οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμιά  μας, τη θεωρούν όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή τους.

Τις επόμενες μέρες φαίνεται πως θα δούμε ανάλογες – αν όχι χειρότερες- εκδηλώσεις, μια και στα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν ήδη οριστεί οι ημερομηνίες των εκλογών.

Ομάδες φοιτητών που, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν την πλειοψηφία, είναι αποφασισμένες να «δράσουν» ώστε να ματαιώσουν, όπως λένε, κάθε προσπάθεια υλοποίησης του νόμου.

Με το αίτημα της κατάργησης του νόμου, άλλωστε, είχαν καταλάβει πριν από λίγους μήνες τα κτίρια των διοικήσεων πολλών Πανεπιστημίων, σταματώντας κάθε δραστηριότητα, ακόμη και την είσπραξη κονδυλίων, που ειδικά αυτή την περίοδο έχουν ανάγκη τα Ιδρύματα.

Ήταν χαρακτηριστικά τα όσα μας είχε διηγηθεί ένας από τους πολλούς Πρυτάνεις Πανεπιστημίου στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος μπήκε ένα πρωί στο γραφείο του στην Πρυτανεία και βρήκε μέσα καθισμένους πέντε -έξι φοιτητές. Το ύφος τους δεν σήκωνε και πολλά. «Τι γίνεται βρε παιδιά τι θέλετε εδώ» ;  Ήταν η πρώτη του αντίδραση. Κι αφού δεν πήρε σαφή απάντηση, συνέχισε δηλώνοντας πρόθυμος να ακούσει τα αιτήματά τους και να συμβάλει να επιλυθούν. Και τότε έκπληκτος άκουσε να του λένε με σκαιότητα : «Πρύτανη, σήκω και φύγε. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε απ΄εδώ, αν πρώτ΄απ΄όλα δεν φύγει η Τρόϊκα απ΄την Ελλάδα. …» Δεν συνέχισα ν΄ακούσω παρακάτω, μας είπε. Σηκώθηκα κι έφυγα…..

Υ.Γ. Αναπόφευκτα μου έρχεται στη μνήμη, όμως, η συμπεριφορά ορισμένων Καθηγητών, που αντέδρασαν στο νόμο-Διαμαντοπούλου, απ΄το περασμένο καλοκαίρι, δηλώνοντας : «Εμείς αυτό τον νόμο δεν θα τον εφαρμόσουμε….»

Μήπως, λέω μήπως, «το μήλο πέφτει κάτω απ΄τη μηλιά»;

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το μόνο που μου έρχεται αυτόματα στο μυαλό
  «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία», Ισοκράτης (436 π.Χ – 338 π.Χ.)

 2. Γιατί η έκπληξη; Πως λειτουργούν τα Πανεπιστήμια μας τις τελευταίες δεκαετίες;;;; Υποκύπτοντας στους τσαμπουκάδες διαφόρων δυναμικών μειοψηφιών. Ψηφίστηκε ένας νόμος. Ε και;;; Εδώ με κάθε ευκαιρία οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ μας εξηγούν ότι δεν οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα ! Στο νόμο θα κολλήσουν;;; (Ας μην αρχίσω για τις διάφορες «Συνιστώσες» ή τα γκρουπούσκουλα) Και μια ακόμα ερώτηση:. Η Πολιτεία μας έχει διακριθεί ιδιατέρως τα τελευταία χρόνια στην εφαρμογή (και όπου χρειάζεται επιβολή) των νόμων που η ίδια ψηφίζει;;;;

 3. Σοφία ο Ισοκράτης άλλα είχε πει. Αυτό που γράφεις είναι η κακιά μετάφραση που έκαναν οι πατριδοκάπηλοι του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής πριν μερικά χρόνια, και δυστυχώς αυτό μας έχει εντυπωθεί

  Πολύ ωραία απάντησε ο Σαραντάκος:
  http://www.sarantakos.com/isocrat.htm link

  Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ’ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.

  Φυσικά, μετάφραση δεν μας χρειάζεται διότι όλοι εμείς οι Έλληνες την έχουμε μία και ενιαία και τρισχιλιετή. Επειδή όμως μπορεί να περάσει και κανείς αλλοδαπός που δεν μετέχει της ημετέρας παιδείας, μεταφράζω πρόχειρα το απόσπασμα:

  «Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.»

  Μ’ άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται». Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα.

 4. Πώς φαίνεται ότι δεν έχετε ιδέα τί συμβαίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια…Καταρχάς, για ποιες μειοψηφίες μιλάτε; Δεν καθορίζουν οι φοιτητικές εκλογές τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες, αλλά η καθημερινή παρουσία και η δράση των πολιτικών ομάδων, με την όποια ιδεολογική βάση. Και τί ακριβώς έχουν προσφέρει οι »πλειοψηφίες» των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ τόσα χρόνια, εκτός από πάρτυ σε τρέντυ κλαμπάκια με πληρωμένες αιθέριες υπάρξεις και »προσφορά» σημειώσεων σε φοιτητές λίγο πριν την εξεταστική; Όσο για τους..σεβάσμιους »κύριους» καθηγητές, πώς ακριβώς προσφέρουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όταν υποβαθμίζουν το συνολικό επίπεδο της προσφερόμενης μάθησης στις σχολές, με το να αποδέχονται συγκεκριμένα χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα από εταιρείες (οι οποίες έχουν πλέον λόγο στην κατάρτιση του προγράμματος σπουδών!!), με πολύ συγκεκριμένο κι εξειδικευμένο περιεχόμενο, που καμιά σχέση δεν έχει με την ευρύτερη κουλτούρα και επιστημονική κατάρτιση που υποτίθεται ότι πρέπει να ΄χει ένας επιστήμονας όταν αποφοιτήσει; Και ναι, οι καθηγητές με την συνολική τους στάση, είναι ΚΑΙ αυτοί συνένοχοι και συμμέτοχοι στην υλοποίηση όλων αυτών τον νόμων/πλαισίων/διαταγμάτων που επιβάλλονται άνωθεν με στόχο την πλήρη διάλυση της ανώτατης παιδείας όπως την μάθαμε τόσα χρόνια…Και ναι, σε κάποιους αρέσει η ανώτατη ελληνική παιδεία όλα αυτά τα χρόνια, που καμιά σχέση δεν έχει με αυτό που ντε και σώνει θέλετε ορισμένοι δημοσιογράφοι να παρουσιάσετε ως »Ελληνικό Πανεπιστήμιο», αφήστε εμάς που ξέρουμε να έχουμε άποψη γιατί φοιτήσαμε πολλά χρόνια, δουλεύοντας παράλληλα για να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα (ενημερωτικά, δεν υφίσταται ούτε Δημόσια ούτε δωρεάν Παιδεία, όπως ήταν το παλιό αίτημα των σημερινών κυβερνώντων!) κι επειδή ζήσαμε και λίγο έξω, ξέρουμε καλά πόσο πιο πάνω είναι το ελληνικό απ’τα αγγλοσαξωνικά πανεπιστήμια, σε όλα τα επίπεδα…Καλή σας νύχτα (κυριολεκτικά και μεταφορικά)….

 5. Αγαπητη κυρια Παπουτσακη θερμα συγχαρητηρια.

  Θα ηθελα να προσθεσω οτι αυτοι που εμφανιζονται ως θεματοφυλακες των θεσμων, της Δημοκρατιας και της Ελευθεριας, δεν διαφερουν σε τιποτε απο αυτους που μοιραζαν πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων….

 6. .. Η φράση έτσι όπως αποτυπώνεται, αντικατοπτρίζει πλήρως την αλήθεια στο μίζερο ελληνικό προτεκτοράτο, ανεξάρτητα άν την είπε ή όχι ο Ισοκράτης…

 7. Πίστευα ότι πλέον δεν υπάρχουν Έλληνες που δεν συνειδητοποιούν ότι το «αύριο» αυτής της χώρας κρέμεται από μία κλωστή. Πίστευα ότι δεν υπάρχουν πια κάτοικοι αυτής της χώρας που δεν νιώθουν ότι η οικονομική κρίση περνάει και σαρώνει στο πέρασμά της τα πάντα. Και, κυρίως, τις παλιές νοοτροπίες. Την αίσθηση της χαλαρότητας, του «δε βαριέσαι», του «κάτι θα γίνει τελικά και θα ξελασπώσουμε….». Θαρρώ πως δεν υπάρχουν πια Έλληνες που να τρέφουν ψευδαισθήσεις. Που να πιστεύουν ότι οι «πρακτικές” του παρελθόντος θα “διασωθούν” και θα συνεχισθούν.

  Κι, όμως, η πίστη αυτή θρυμματίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά αφού διάβασα το άρθρο από δημοσιογράφο που λες και έχει βγει από τα καλύτερα φιντάνια της ειδικής ομάδας »ΔΝΤ» του MEGA.
  Είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι ακόμα και σήμερα, στο κατώφλι της συντριπτικής αποτυχίας της εντελώς πραξικοπηματικής κυβέρνησης ότι υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν την αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που οδηγεί με ακρίβεια τη νεολαία στην ανεργία, απαξιώνοντας το πτυχίο της και διαλύοντας πλήρως το πανεπιστήμιο, αναιρώντας την ακαδημαική και διοικητική αυτοτέλεια.
  Για να απαντήσω και στην/ον firiki2010, αν και δεν μου φαίνεται πολύ του διαλόγου, το ευτύχημα είναι ότι το πανεπιστήμιο αντιστέκεται από τις επιταγές των κυβερνητικών μειοψηφιών. Είναι περήφανο για τους φοιτητές του και τους αγώνες τους, από το Πολυτεχνείο μέχρι σήμερα. Είναι περήφανο που , έστω και λίγοι, υπάρχουν καθηγητές που δίνουν τον αγώνα για το πανεπιστήμιο, την έρευνα, τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του.
  Υπήρξα φοιτητής, μεταπτυχιακός και διδακτορικός. Και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, διαβάζοντας το άρθρο σας, ότι εσκεμμένα γράφετε και δημοσιογραφικές ανακρίβειες για τους τρόπους πάλης και την φυσιογνωμία του αγώνα των φοιτητών.

  Μακάρι αυτά τα παιδιά να ρίξουν την κυβέρνηση. Επειδή καθώς φαίνεται, αυτοί που τα βρίζουν, όχι απλά αδυνατούν να φέρουν την παραμικρή αντίσταση στο ξεπούλημα της χώρας, αλλά συναινούν σε αυτό.

 8. Είμαι πλέον 30 ετών και έχω βιώσει την κατρακύλα της τελευταίας δεκαετίας τόσο από την πλευρά του φοιτητή όσο και από αυτή του εργαζόμενου.Θυμάμαι παλιότερα , ρωτούσα την γιαγιά μου » ποίοι είναι αυτοί στα κάδρα με τα παράσημα » και μου εξηγούσε , πως είναι αγωνιστές συγγενείς , αδέρφια , θείοι που σκοτώθηκαν από τους όταν Γερμανούς στην κατοχή. Ήταν στο ΕΑΜ μου έλεγε.Αργότερα θυμάμαι με τον πατέρα μου να πηγαίνουμε να ψηφίσει στις εκλογές και να μου αγοράζει μια κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. Ως εκ τούτου είχα εμποτιστεί με μια θετική προς ΚΚΕ και τη αριστερά γενικότερα άποψη.Θεωρούσα πάντα ότι αυτοί αγωνίστηκαν για όσα έχουμε εμείς σήμερα και συνέχισα να έχω αυτή τη συμπάθεια έως το 1999. Ήμουν στην δευτέρα λυκείου , όταν ο τότε υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων αποφάσισε να κάνει αλλαγές στο σύστημα παιδείας.Εμείς ως νέοι που έβραζε το αίμα μας κάναμε τις «πατροπαράδοτες» καταλήψεις με αρχικό σκοπό να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις απότομες αλλαγές στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων και απώτερο στόχο την έναρξη διαλόγου με το υπουργείο παιδείας. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε τοπικές ομάδες ( με την βοήθεια των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων) και καταθέσαμε τις απόψεις μας , σε συνάντηση που έγινε με εκπρόσωπο του υπουργείου παιδείας. Τότε άρχισα να πιστεύω ότι η Δημοκρατία λειτουργεί!!! Μάταια όμως . Καθώς παρακολουθούσα ειδήσεις , βλέπω την δημοσιογράφο του καναλιού να παρουσιάζει ένα τύπο με μακριά μαλλιά ( τον οποίο έβαζα στοίχημα ότι κάπου τον είχα δει σε κάποια μαθητική πορεία ) ως τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των μαθητών όλης της Ελλάδος. Έπεσα απο τα σύννεφα , ήξερα ότι κατι τετοιο δεν ισχύει διότι θα το γνώριζα καθώς συμμετείχα σε όλες τις συζητήσεις , σε όλες τις ψηφοφορίες.Το όνομα του ….. Γαβρίλος!!! Παρακολούθησα λοιπόν τα όσα είχε να πει και αντιλήφθηκα οτι οι απόψεις του (που υποτίθεται οτι ήταν προϊόν συλλογικής απόφασης των μαθητών) συνέπιπταν με αυτές του ΚΚΕ.(Ενιαίο 12χρονο σχολείο κλπ.)
  Αργότερα , όντας φοιτητής σε τεχνολογικό ίδρυμα και ενώ είχαμε ήδη χάσει ένα έτος μαθημάτων και και εξεταστικών λόγω καταλήψεων (οι εξεταστικές έγιναν απλά ήταν μια παρωδία διότι δεν είχαν γίνει παραδόσεις αλλά ούτε και εργαστήρια) είπα στον εαυτό μου…..Φίλε , ως εδώ θα πηγαίνεις στις συνελεύσεις να μιλάς , ώστε να μην κλείνει η σχολή , δεν κερδίζουμε κάτι με τις σχολές κλειστές , άλλωστε τι αγώνας είναι αυτός που αγωνιζόμενος τυπικά δεν ρισκάρει τίποτα αφού στις εξετάσεις θα γίνουν εκπτώσεις για να μπορέσουν να περάσουν ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών!!!Έτσι και έγινε πήγαινα σε όλες τις συνελεύσεις και προσπαθούσα όσο γίνεται να εκφράσω όσα πίστευα έξω από κομματικές γραμμές και ώς ένα βαθμό το κατάφερα……. Μέχρι την μέρα που πηγαίνοντας αγχωμένος στην σχολή , για ένα διαγώνισμα ,για οποίο διάβαζα δυο μερόνυκτα και γνωρίζοντας οτι στην τελευταία συνέλευση δεν είχε αποφασιστεί κατάληψη ,βλέπω και τις δύο πόρτες κλειστές. Στην πόρτα βρίσκονται μερικοί φοιτητές , τους ρωτώ: τί έγινε ; , και μου απαντούν: Κατάληψη !!!
  Τρελαίνομαι ( Έχω πιεί και 20 φραπέ ). Πως , που , πότε , γιατί , ποιός το αποφάσισε;;;;;; Μου απαντούν : Εχθές στην συνέλευση , δεν ήσουν? Το είχαμε αποφασίσει και το αναρτήσαμε εχθές το μεσημέρι ότι θα γίνει το βράδυ της ίδιας μέρας συνέλευση με θέμα την κατάληψη , η οποία έγινε και αποφασίστηκε με 100% το κλείσιμο επ’αόριστον της σχολής έως ότου πέσει ο Νόμος.
  Όπως ίσως καταλαβαίνετε η συνέχεια δεν περιείχε άλλους διαλόγους , αλλα ολίγον από ρητορική της Τρούμπας και πολύ απο Πυξ Λαξ .
  Όλα αυτά όμως γιατι σας τα αναφέρω;
  Θέλω απλώς να δείξω πως αυτοί οι άνθρωποι στο όνομα των αγωνιστών της κάθε εποχής , με τις πλάτες των σύγχρονων αγνών αγωνιστών συμπεριφέρονται εντός συστήματος με τρόπο τέτοιο που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διευκολύνουν το ξεπούλημα που έχουν ως στόχο οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών . Λειτουργούν παραπλανητικά απέναντι στο λαό , οδηγώντας τον να στοχεύει σε ένα άλσος ενώ το δάσος καίγεται .Θέλουν να πιστεύουν ότι με το να βάζουν τρικλοποδιές στο σύστημα αυτό θα πέσει και δεν θα ξανασηκωθεί και τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν το τέλειο άλλοθι για κάθε λογής επίθεση απέναντι στο λαό. Το κακό είναι ότι αυτοί που το πιστεύουν αυτό είναι οι αγνοί αγωνιστές που υπό της οδηγίες του κόμματος τους γίνονται εμπρηστές!!
  Λέω κακό ,διότι θα ήταν καλό αυτό να πίστευαν και οι εγκέφαλοι του όλου εγχειρήματος, δυστυχώς όμως πιστεύω ότι ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .Γρανάζι με ξεκάθαρο ρόλο την εξώθηση μερίδας πολιτών σε ακραίες ενέργειες και δράσεις με παράλογες απαιτήσεις και τελικά ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥΣ με όλο τον λαό.
  ΑΥΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ οι κυβερνήσεις για όλους τους σκοπούς τους!!!!!

  Υ.Γ. Συγνώμη για την έκταση και την ένταση του μηνύματος , αναμένω απόψεις τις απόψεις σας!

 9. Είναι θέμα κριτικής σκέψης.
  Έαν η ενεργεια αποτελούσε απόφαση συνέλευσης θα ήταν νόμιμη?
  Για μένα δεν θα ήταν – για τις εσωπανεπιστημιακές διαδικασίες όμως?
  Είναι σαν στην πολυκατοικία μας να συνεδριάζουν οι ιδιοκτήτες και να
  βγάζουν στο σφυρί τις τύχες των ενοικιαστών και αν θα πρέπει να πληρώσουν
  παραπάνω ή να φύγουν – αυτοί θα περίμεναν άπραγοι και αδιάφοροι?
  Δεν νομίζω και αυτοί θα είχαν και την επιλογή της μετακόμισης – οι φοιτητές
  ενός δημόσιου πανεπιστημίου ποια επιλογή έχουν να πάνε σπίτια τους?
  Επίσης οι ιδιοκτήτες θα είχαν και μία ιδιοκτησία – οι καθηγητές θα έπρεπε
  να ενεργούν σαν υπάλληλοι του δημοσίου συμφέροντος – συμβαινει αυτό?
  Δεν μπορείς να παρεμβαίνεις έτσι σε μία συνεδρίαση καθηγητών πανεπιστημίου.
  Χάνουν το κύρος τους σαν θεσμός είναι αλήθεια. Όμως αλήθεια είναι ότι
  το κύρος τους χάνεται και από τις συνεχείς «ατυχείς» αποφάσεις που παίρνουν.
  Όποιος στοιχειωδώς ασχολήθηκε με τα κοινα των πανεπιστημίων πιστεύω πως καταλαβαίνει.
  Θα παρακαλούσα όποιος ξέρει κάτι επί των γεγονότων να τοποθετηθεί – Ευχαριστώ.

  Υ.Γ. Καλή είναι η ελεύθερη έκφραση λόγου στα φόρουμ αλλά χρησιμοποιώντας και εγώ την αρχαία ελληνική «λακωνίζειν εστιν φιλοσοφειν»
  όχι όταν θέλουμε

 10. Είσαστε παντελώς άσχετοι για το τι σημαίνει δημοκρατία κύριοι φιλεύθεροι. Και εκτός από άσχετοι είστε και επικίνδυνοι γιατί αναπαράγεται και την κυρίαρχη ιδεολογία για το τί είναι δημοκρατία.
  Δημοκρατία είναι μόνο μία η άμεση. Αυτό που ζούμε σήμερα σαν πολιτικό καθεστώς ΔΕΝ είναι δημοκρατία αλλά μία Φιλελεύθερη ΟΛΙΓΑΡΧΊΑ. Ολιγαρχία είναι να κυβερνούν οι λίγοι στο όνομα των πολλών . Ολιγαρχία είναι να εκλέγεις μία φορά κάθε 4 χρόνια τον αντιπρόσωπο σου και να μην μπορείς να τον ανακαλέσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ολιγαρχία είναι σε επιχειρήσεις πολλών χιλιάδων ανθρώπων να παίρνουν τις αποφάσεις ένα δ.σ κρετίνων και γραφειοκρατών. Αφήστε λοιπόν τα παραμύθια και τους κλαυθμούς για την κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου ή αυτό που εσείς θεωρείται κατάντια και ονοματείσθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον εαυτό σας. Αστοί εκσυχρονιστές είσαστε και τίποτα άλλο. Και μάλιστα πολύ χαμηλή ποιότητα αστών, γιατί κάποτε η αστική τάξη όταν είχε κότσια, όραμα και προοπτική για τον κόσμο που ήθελε , έαν κόσμο καθ είκόνα και καθ ομοίωση της έκανε επαναστάσεις. Και εσείς στην εξουσία μετά από επαναστάσεις και πολέμους ήρθατε κύριοι. Έρχεται η ώρα που θα αποχωρήσετε από το προσκήνιο της ιστορίας. Στη θέση σας ΔΕ θα έρθει ο αιματοβαμμένος Σταλινισμός και η δικατορία αλλά η πιο πλατιά δημοκρατία σε πολιτικο, οικονομικο και κοινωνικό επίπεδο. Η άμεση δημοκρατία των πολιτών παραγωγών

  Υ.Γ Εκτός από φίλοι των ασθών είσαστε και παντελώς αναλφάβητοι επιστημονικά . Το πιο κακογραμμένο βιβλίο κοινωνιολογίας να είχατε ανοίξει θα καταλαβαίνατε , ότι ΔΕΝ υπάρχει παγκόσμια ηθική ούτε παγκόσμιοι νόμοι σχετικά με τη φύση του καλού και του κακού. Και συνηθέστατα αλλά όχι πάντα οι ιδέες που είναι κυρίαρχες στην κοινωνία εάναι οι ιδέες αυτό που έχουν το πιο καλό και το πιο βαθύ μερίδιο στην εξουσία. Αλλά τί κάθομαι και λέω τώρα, εδώ πίστεύεται ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα ΝΟΜΙΜΑ βρίσκονται εκεί που βρίσκονται οπότε είναι αμαρτία να εξεγερθούμε εναντίον τους .ΕΕλοιπόν όχι, αυτοί είναι οι παράνομοι , οι ανάγκες μας και επιθυμίες μας πάνω από το κοινοβούλιο και το κεφάλαιο

 11. Έχετε υπόψιν σας το τι αλλαγές θα φέρει στα πανεπιστημια ο νόμος 4009/11 της κ.Διαμαντοπούλου; Η ερώτηση απευθύνεται και στην αρθρογραφο αλλά και στους σχολιαστές. Το ρωτω διότι η μηδαμινη αναφορα στο περιεχόμενο του νόμου, δύο πράγματα με κάνουν να σκεφτω: είτε ότι υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη στους δημιουργούς αυτού του νόμου είτε ότι διαμέσω μίας άλλης οδού η αρθρογράφος διολισθένη η ίδια στην κατασταση που περιγραφει στην αρχή του άρθρου της: …«δε βαριέσαι», «κάτι θα γίνει τελικά και θα ξελασπώσουμε….»

 12. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Φ.Σ. ΣΤΙΣ 8/2/12
  Σήμερα 8/2 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μαζική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων, του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ και σωματείων εργαζομένων ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ. Από τις 11 συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο διοίκησης φοιτητές εργαζόμενοι και πανεπιστημιακοί διατρανώνοντας την ξεκάθαρη εναντίωσή τους στο νόμο Διαμαντοπούλου, στα υπό συγκρότηση ΣΔ και στην εφαρμοζόμενη πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
  Η πορεία που ακολούθησε, κατέληξε στην ιατρική σχολή, όπου η οργανωτική επιτροπή μαζί με τους υποψήφιους για τα συμβούλια διοίκησης συνεδρίαζε εν κρυπτώ δρομολογώντας την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου 4009/11 κόντρα στις ανάγκες και τα δικαιώματα και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της πληττόμενης πλειοψηφίας εντός των πανεπιστημίων. Η οργανωτική επιτροπή, οι υποψήφιοι για τα συμβούλια διοίκησης αλλά και όποιος δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση σε αυτήν την αντιπαράθεση ουσιαστικά στηρίζει την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου και την ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου. Όλοι αυτοί είναι μια οικτρή μειοψηφία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία εργαζομένων ΑΠΘ ΠΑΜΑΚ και οι πανεπιστημιακοί που αναγνωρίζουν το δίκιο νεολαίας και εργαζομένων απέδειξαν ότι είναι η πλειοψηφία! Αυτοί που επιβουλεύονται το μέλλον μας το γνωρίζουν καλά. Γι’αυτό εξαπολύουν απειλές για μηνύσεις και ποινικές διώξεις. Αποτελούν persona non grata εντός του πανεπιστημίου οπότε αναζητούν στήριξη από αυτούς που τους διόρισαν. Από το υπουργείο και τη συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, από το κράτος και τα δικαστήρια. Δεν μας τρομοκρατούν! Δεν μπορούν να μας σταματήσουν! Στις 15 Φλεβάρη μπλοκάρουμε τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης.

  Να παραιτηθούν οι υποψήφιοι και η οργανωτική επιτροπή τώρα!
  Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
  Καμιά απόλυση, καμία εφεδρεία.

  Με κοινό αγώνα νεολαίας και εργαζομένων ανατρέπουμε το νόμο πλαίσιο, συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και την πολιτική τους.

  ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ Θεσσαλονίκης

 13. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΟ 2012 ΝΑ» ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ» ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ!!!!!!!!!ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!

 14. Γι αυτο τα πανεπιστημια μας ειναι ελεεινα.Γι αυτο δεν εχουμε και καμμια ελπιδα.Γιατι το κομμα που τα διοργανωνει ολα αυτα και που ψηφιζα και εγω παλια,πριν μπω στα 40 μου στο πα/μιο και συνειδητοποιησω ποιο εκτρωματικο κομμα ψηφιζα,εχει ανεβει εντυπωσιακα στις δημοσκοπησεις,αντι να πεταχτει στα σκουπιδια του πολιτικου σκηνικου.Η αναπτυξη θα ερθει απο την παιδεια,λενε.Ε τοτε με μαθηματικη ακριβεια θα μεινουμε υπαναπτυκτοι για πολλα,παρα πολα χρονια.

 15. δε πειραζει το ΔΝΤ θα τα κλεισει τα κωλοχανια της μεταπολιτευσης ουτως ή αλλως! Ισως το μονο καλο που θα κανει σ’ αυτη τη χωρα το ΔΝΤ! Τη Διαμαντω θα την εξαφανισουμε εμεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here