«Δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα – Το κάναμε για τον αδικοχαμένο σμηναγό»

0
134

Με δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο ένας από τους τρεις νεαρούς που ανέβασαν την ελληνική σημαία στη βραχνοησίδα που παρ’ ολίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο, τόνισε ότι η πράξη τους έγινε προς τιμήν του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου και πως δεν είχαν κανένα πολιτικό κίνητρο.

Ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Φούρνους Ικαρίας και τόνισε ότι η κίνησή τους ήταν απόφαση που ελήφθη αυθόρμητα.

«Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ», δηλώνει ο νεαρός, σημειώνοντας πως «ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου».

Όπως περιγράφει στον ΑΝΤ1, «ξεκινήσαμε την Παρασκευή, στις 11 το πρωί και την πρώτη σημαία τη βάλαμε στο μικρό Ανθρωποφάγο, μετά  στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο. Τελειώσαμε 4 στις απόγευμα. Το στεφάνι το ρίξαμε στο Πρασονήσι πριν βάλουμε την πρώτη σημαία».

Μάλιστα, όπως είπε, «το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε να δούμε αν είναι εκεί οι σημαίες και ήταν και στα 5 νησιά, δεν είχαν πέσει».

Διαχωρίζοντας τη θέση των τριών από πολιτικές σκοπιμότητες και κίνητρα, δήλωσε πως «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα, το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα» και τόνισε πως, «δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί».

«Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς», είπε χαρακτηριστικά και τέλος ανέφερε πως «επειδή κάποιοι είπαν ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή των δύο από την πράξη μας, εμείς οι τρεις πάμε στη θέση τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here