Δεν μας αξίζει ο ξαφνικός θάνατος

3
18

Η χρεοκοπία δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα. Η κατάθλιψη που δημιουργεί η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι μεγαλύτερος εχθρός. Γιατί υπονομεύει το αγωνιστικό φρόνημα των πολιτών. Όσο τα πράγματα δεν ξεκαθαρίζουν τόσο το κοινωνικό και οικονομικό κλίμα θα επιβαρύνονται. Είναι επείγουσα ανάγκη για τη χώρα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Να μάθουμε τον λογαριασμό. Για να μπορέσουν τα νοικοκυριά να χαράξουν την πορεία τους.

Θα πρέπει, ακόμη, να μάθουμε τι «διευκολύνσεις» ή «ανταλλάγματα» μας ζητούν οι δανειστές μας, που φαίνεται να βάζουν «πόδι» και «χέρι» σε ήλιο, θάλασσα, αέρα και υπέδαφος. Να δούμε, βρε παιδί μου, αν μας συμφέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πάει άλλο με την αβεβαιότητα. Εκτός κι αν πρόκειται για πραγματικό οικονομικό πόλεμο, στον οποίο χρησιμοποιούνται και όλα τα μέσα ψυχολογικής επιβάρυνσης του αντιπάλου. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι έλληνες πολιτικοί έχουν υποχρέωση να πάρουν αντίμετρα. Αν θέλουν να γίνουν στρατηγοί. Αν θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία ως μαχητές.

Σε κάθε περίπτωση, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η κυβέρνηση τρικομματικής στήριξης του Παπαδήμου το παιδεύει το πράγμα. Ο Νταλάρα το έχει κάνει το δρομολόγιο Νέα Υόρκη- Αθήνα… Παγκράτι- Κολιάτσου. Κάθε εβδομάδα εδώ είναι ο εκπρόσωπος των τραπεζιτών. Ακόμη και ο Βεστερβέλε ήρθε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα για να στηρίξει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις για το PSI. Και ο Ομπάμα καταπάνω μας είναι. Στηρίζει το ΔΝΤ, που μας στηρίζει και αυτό στις δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Λουκάς Παπαδήμος και Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να έχουν δέσει ως ομάδα. Ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς, που παίρνει αποστάσεις, τους δίνει διαπραγματευτικά χαρτιά. Και ο Γιώργος Καρατζαφέρης λειτουργεί πολλές φορές ως προπομπός. Όλοι τους, όμως, πρέπει να βιαστούν. Οι αντοχές του κόσμου έχουν εξαντληθεί. Ο «ασθενής» είναι σε κρίσιμη κατάσταση και έχει ανάγκη από καλά νέα. Για να ανέβουν οι άμυνες του οργανισμού του. Αλλιώς, η θεραπεία δε θα βρει «λευκούς ιππότες» για να την κάνουν σημαία τους. Είναι κρίμα εδώ που φθάσαμε να πάνε οι θυσίες χαμένες. Δε μας αξίζει ο «ξαφνικός θάνατος» στην παράταση.

Παρότι, στο ΠΑΣΟΚ τα στελέχη του φαίνεται να νιώθουν πως έχουν χρόνο. Για αυτό συμφώνησαν να παρατείνουν την προεδρία Παπανδρέου. Και να εκλέξουν το νέο τους αρχηγό εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Μόνο που η χώρα δεν έχει χρόνο. Εξαιτίας και των δικών τους λαθών. Οφείλουν, λοιπόν, και αυτοί να βιαστούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροOι ψυχοπαθείς της Wall Street
Επόμενο άρθροΜήπως ζούμε σε άλλη χώρα;
Ο Γιάννης Αντύπας είναι δημοσιογράφος-Μέλος της ΕΣΗΕΑ Γεννήθηκε το 1971, σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ΙΕΚ Δημοσιογραφίας. Έχει περάσει από το ελεύθερο,το εργατικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. *1994- 2006 FLASH 96 *1996-2006 ΕΡΤ *1997-1999 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ *1999-2001 ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ *2001-2011 ΚΑΡΦΙ *2006-2008 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ *2008-2011 ΕΘΝΟΣ *2009-2011 ΗΜΕΡΗΣΙΑ *2011- ? ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν υπάρχει χρόνος! Όλοι πρέπει να τρέξουν για να εφαρμόσουν την πολιτική και τις συμφωνίες… του «προδότη» Παπανδρέου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here