Δεν παίρνουμε τις 2 φρεγάτες- Διαψεύδουν οι Γάλλοι- Τα μαζεύει η κυβέρνηση

0
101

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση στο θέμα τής απόκτησης των 2 γαλλικών φρεγατών, τύπου FREMM, μετά τη διάψευση τής Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί ότι υπάρχει τέτοια συμφωνία και τη δήλωση ότι οι φρεγάτες είναι απαραίτητες για το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, ενόψει της ενισχυμένης παρουσίας του στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Την πληροφορία είχε επιβεβαιώσει την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ τού Γάλλου προέδρου Εμάνουελ Μακρόν και τού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι το καλοκαίρι θα έχουν παραδοθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό και θα πλέουν στο Αιγαίο.

Μετά τη δημοσιοποίηση των γαλλικών διαψεύσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, φρόντισε να υποβαθμίσει το θέμα, στέλνοντάς το στο μέλλον. Επιβεβαίωσε, έτσι, ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία, αλλά συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

«Όταν υπάρξει συμφωνία, θα ανακοινωθεί», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, και προσπάθησε να καλύψει τον κ. Κουβέλη, υποστηρίζοντας ότι άλλα εννοούσε με όσα είπε την Παρασκευή. «Ο κ. Κουβέλης και η κυβέρνηση αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν διερευνήσεις για μια σειρά από πρότζεκτ», ανέφερε, και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηε χθες στο ΚΥΣΕΑ.

Δεν παίρνουμε τις 2 φρεγάτες- Διαψεύδουν οι Γάλλοι- Τα μαζεύει η κυβέρνηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here