Δέσμευση κυβέρνησης: Δεν μειώνονται επιδόματα και αφορολόγητο

0
77

Η κυβέρνηση φρόντισε να διαλύσει τα νέφη τα οποία δημιουργήθηκαν στη Βουλή, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος και τους φόβους του Αλέξη Τσίπρα ότι ίσως επίκειται η περικοπή επιδομάτων, ώστε να εξευρεθούν τα επιπλέον χρήματα.

«Κανένα κοινωνικό επίδομα δεν πρόκειται να κοπεί, όλα θα χορηγηθούν κανονικά όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Και πρόσθεσε ότι «δεν τίθεται ούτε θέμα μείωσης του αφορολόγητου».  

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε, επίσης, ρία σημαντικά μέτρα για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Όλοι οι εγκαυματίες θα έχουν, πλέον, δωρεάν πρόσβαση σε θεραπεία και φάρμακα. Οι πυρόπληκτοι -που υπολογίζονται σε 4.334- απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ, για μια πενταετία. Ακόμη, θα διατεθούν 20 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση και την ανάπλαση της περιοχής. 

Αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για επιτελικό κράτος, το οποίο θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου, ,ενώ το δεύτερο νομοσχέδιο θα είναι το φορολογικό, που θα περιλαμβάνει την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις. Θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος με στόχο να ψηφιστεί έως τις 30 Ιουλίου ή το αργότερο έως την 1η Αυγούστου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here