Δένδιας: Η Τουρκία μη μετρά το μπόι της με βάση τα όνειρά της

0
89

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα θα προασπίσει και το τελευταίο χιλιοστό εθνικού εδάφους, στέλνει ο Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι έχει γίνει σαφές σε όλους τους διεθνείς συνομιλητές μας, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στην προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου από τη στιγμή που καθημερινά γίνονται εμπλοκές οπλισμένων αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο. Εκφράζει, ωστόσο, την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα διακινδυνεύσει τέτοιο επεισόδιο στο Αιγαίο, διότι ξέρει ότι δεν τη συμφέρει.

Μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά σημειώνει ότι η κατάσταση πρέπει να αποκλιμακωθεί και η συνέχιση του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Δεν ανησυχούμε. Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα να επιδιώκουμε τον διάλογο, παραμένοντας όμως σε εγρήγορση και γνωρίζοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων εξασφαλίζει την αποτροπή κάθε επιβουλής», τονίζει. 

Και προσθέτει: «Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τη σύνεση και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει η χώρα μας έναντι της προκλητικής, παράνομης συμπεριφοράς και της αμετροέπειας στον πολιτικό λόγο των γειτόνων μας, με τον κατευνασμό. Έχουμε καταστήσει σαφές σε όλους τους διεθνείς συνομιλητές μας, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στην προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Θα προασπίσουμε και το τελευταίο χιλιοστό εθνικού εδάφους, όπως δεσμευόμαστε από το Σύνταγμα, το οποίο ορκιστήκαμε να τηρούμε. Δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής, αλλά υποχρέωσης. Η Τουρκία θα ήταν ωφέλιμο επίσης να μετράει το μέγεθός της αναλογικά με τη σκιά της και όχι με βάση τα όνειρά της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here