Δέσμευση Τσίπρα: Δεν υπογράφω νέο μνημόνιο

0
40

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο για τη χώρα, όπως προαναγγέλουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 20 με 30 δισ ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια. «Θα απογοητευτούν όσοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο», είπε στους υπουργούς του, αλλά και στους πολίτες και τους δανειστές. «Τα μνημόνια τέλειωσαν την ημέρα των εκλογών», πρόσθεσε, και φρόντισε να δώσει το φιλολαϊκό στίγμα της πολιτικής του.

* Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα κατατεθεί τη Δευτέρα και αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα υπάρξουν ρυθμίσεις για παροχή δωρεάν ρεύματος και και σίτισης, ώστε να μην παγώνει πια κανένα παιδί και να μη λιποθυμά από την πείνα.

* Θα ακολουθήσουν νομοσχέδια για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και για την προστασία της πρώτης κατοικίας -για αντικειμενικές αξίες έως 300 χιλιάδες ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, ακόμη ότι ανακαλείται η άδεια του εργοστασίου στις Σκουριές της Χαλκιδικής και θα γίνει επανέλεγχος, διότι υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν τηρούνται οι κείμενες διατάξεις
«Είμαστε πέρα και πάνω από οποιοδήποτε επιχειρηματικό συμφέρον και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι», υπογράμμισε.

Τέλος, εξήγγειλε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς μπήκε η χώρα στα Μνημόνια. Η πρόταση θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και θα διερευνηθούν οι συνθήκες και οι πολιτικές ευθύνες για την ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας. Όλα αυτά θα γίνουν με υπευθυνότητα, εντιμότητα και χωρίς ρεβανσισμούς, κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here