Δέσποινα Μοίρου: Μας χτυπούσαν, μας άφησαν γυμνές…

0
1461

Στις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το 2004 που πρωταγωνιστούσε στο σήριαλ «Αρχιπέλαγος», αναφέρθηκε η Δέσποινα Μοίρου.

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων οι πρωταγωνιστές της σειράς δέχτηκαν επίθεση από Μουσουλμάνους στην Ξάνθη και κατέληξαν στο νοσοκομείο.

«Μας έδερναν μαζί με τη γυναίκα του Βογιατζή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Ήμασταν μες στα αίματα, μας είχαν αφήσει γυμνές, μας έκλεψαν τις τσάντες. Ήμασταν στο δρόμο 5 άτομα με την κάμερα. Ήρθαν δύο τουρκάκια να μας πουν: «Τι κάνετε εσείς εδώ;». Ενώ το προηγούμενο βράδυ μας είχαν φιλοξενήσει στα σπίτια τους κι ένα παλτό μου το είχε δώσει μια μουσουλμάνα γιατί έκανε κρύο. Ήταν «στημένο» όλο αυτό. Ήρθε ο στρατός και μας πήρε στο τέλος, γιατί οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να τους κοντρολάρουν. Μας είχαν σαπίσει στο ξύλο, μας πήγαν ματωμένες στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Μας τραβούσαν τα μαλλιά, μας έδιναν  κλωτσιές και μπουνιές. Ένας μου έσπασε  μια ομπρέλα πάνω στην πλάτη μου. Μας  πετούσαν και πέτρες», είπε  η ηθοποιός στο περιοδικό «Λοιπόν».

Και πρόσθεσε:

«Δεν πάω στην Τουρκία, μακριά, ποτέ, αποκλείεται να ξαναπάω, φοβάμαι. Πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη για τη δίκη που κράτησε 10 χρόνια. Χρόνια μετά αναγνώρισα έναν Τούρκο που είχε ένα τικ με το σαγόνι, θυμόμουν αυτόν που μας έβγαλε τα ρούχα, μας άφησε γυμνές και μας έπιαναν το στήθος. Ο Τούρκος που θυμήθηκα όταν έβαλε το χέρι του στο κοράνι, τα «ξέρασε» όλα. Παραδέχτηκε τα πάντα, είπε πως εκείνος μου έτριψε το στήθος Το έκανε αυτό, γιατί, αν πεθάνει, θα πάει στον παράδεισο και θα του χορεύουν 72 παρθένες, έτσι είπε».

Δέσποινα Μοίρου: Μας χτυπούσαν, μας άφησαν γυμνές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here