Δημοσκόπηση στη Θεσσαλονίκη: Προβάδισμα Ταχιάου, ακολουθεί η Νοτοπούλου

0
134

Την πρώτη θέση στον δήμο Θεσσαλονίκης καταλαβάνει ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ταχιάος σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τρίτης δημοσκόπησης που πραγματοποιείται για τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως φαίνεται ο κ. Ταχιάος έχει σαφές προβάδισμα από την από την «εκλεκτή» του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», o Nίκος Ταχιάος έχει 11% διαφορά από τη νεαρή υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Εφόσον, δε, η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι εκείνη με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο Νίκος Ταχιάος στον β΄ γύρο, τότε η διαφορά φτάνει το 24,7%.

Στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,8% είναι ο υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, Σπύρος Βούγιας, ενώ στην τέταρτη θέση και με ποσοστό 8,1% βρίσκεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός.

Ακολουθούν ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης (6,0%) και ο επικεφαλής πρώην αντιδήμαρχος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας (5,5%).

Πιο χαμηλά εμφανίζονται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος (2,7%), ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκκάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητα του, (2,3%), ο Χάρης Αηδονόπουλος (2,1%) και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Κυζιρίδης (1,6%).

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παίρνει (1,6%).

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, στο ερώτημα «αν είχατε τη δεύτερη Κυριακή να επιλέξετε ανάμεσα στο Νίκο Ταχιάο και την Κατερίνα Νοτοπούλου, ποιον θα προτιμούσατε για δήμαρχο;», το 48,3% επιλέγει τον κ. Ταχιάο και το 23,6% την κυρία Νοτοπούλου, ενώ το 28,1% δηλώνει «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here