Διάψευση ΗΠΑ: Ο στόλος δεν είναι για την κυπριακή ΑΟΖ

0
429

Με απόλυτο τρόπο οι Αμερικανοί διέψευσαν (και, μάλιστα, στο επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων) ότι πολεμικά τους πλοία βρίσκονται στη Μεσόγειο για να προστατεύσουν το γεωτρύπανο της Exxon Mobil, που έχει αναλάβει να κάνει γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Διοίκησης των Δυνάμεων στην Ευρώπη του Αμερικανικού Πενταγώνου, Τζόν Μάικλ, μίλησε στο πρακτορείο Αναντολού και διευκρίνισε ότι ο 6ος στόλος βρίσκεται στη Μεσόγειο για προγραμματισμένη άσκηση.

«Ο αμερικανικός έκτος στόλος δεν βρίσκεται στη Μεσόγειο για να προστατεύσει την προγραμματισμένη γεώτρηση στης Εxxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά για τακτική – προγραμματισμένη άσκηση στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η μονάδα καταδρομών Amphibious Ready του Iwo Jima και η 26η μονάδα πεζοναυτών διεξάγουν μία τακτική προγραμματισμένη άσκηση στην περιοχή που δραστηριοποιείται ο 6ος στόλος. Το Iwo Jima, περιλαμβάνεται στην αρμάδα που έφτασε στο Ισραήλ στις 6 Μαρτίου για συμμετοχή στην άσκηση «Juniper Cobra 2018. Η άσκηση αποτελεί τακτική εκπαιδευτική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, η οποία θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες με στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή».

Τουρκικές πηγές δήλωσαν στο Αναντολού ότι στόχος των ειδήσεων περί προστασίας της Exxon Mobil από τον αμερικανικό έκτο στόλο «είναι η εξαπάτηση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά».

Διάψευση ΗΠΑ: Ο στόλος δεν είναι για την κυπριακή ΑΟΖ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here