Δικαστικοί για επίθεση στο Εφετείο: Επίθεση κατά της Δημοκρατίας

0
58

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επιρρίπτει ευθύνες στον πολιτικό κόσμο για την επίθεση στο Εφετείο κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της Δημοκρατίας».

Όπως επισημαίνουν «όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Επίσης, κάνουν λόγο για κατασυκοφάντηση του δικαστικού σώματος και επισημαίνουν ότι «τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις». Τέλος προσθέτουν ότι «δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.” και τονίζουν πως η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζομένους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here