Δήμαρχος Λονδίνου: Οι καημένοι οι Έλληνες θα βγουν τελικά από το ευρώ

0
29

 

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είναι γνωστό ότι δεν είναι ιδιαίτερα φιλέλληνας.
Μάλιστα, αν και παραδέχθηκε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε ιδιαίτερο τακτ όταν πρότεινε Grexit, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και θα φύγει τελικά.

«Το πλάνο του Σόιμπλε δεν ήταν το έγγραφο με το μεγαλύτερο τακτ που έχω δει. Είναι ένα συναρπαστικό βλέμμα μέσα στο μυαλό ενός ακριβολόγου, οι σκέψεις ενός άνδρα με ξεκάθαρο όραμα για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί η Ευρώπη», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Σε επίπεδο διανόησης έχει δίκιο. Λέει «πρέπει να περικόψετε τον προϋπολογισμό σας και να δώσετε σημαντικό μερίδιο της οικονομίας σας σε κάποιους Θεσμούς στο Λουξεμβούργο υπό γερμανικό έλεγχο»», πρόσθεσε.

Όταν του επισημάνθηκε ότι αυτός είναι ένας σκληρός τρόπος για να πει κάποιος «δώστε τον έλεγχο ή βγαίνετε από το κλαμπ», ο δήμαρχος του Λονδίνου υπερασπίστηκε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως ο Σόιμπλε ήθελε απλά να θέσει ξεκάθαρο το δίλημμα στους Έλληνες: «Αν θέλετε να συνεχιστεί η οικονομική υποστήριξη, αυτός που πληρώνει θα δίνει το »ρυθμό»», είπε ερμηνεύοντας τη στάση του Γερμανού πολιτικού.

Όσο για το αν ο ίδιος θα θεωρούσε το «κούρεμα χρέους» σωστή λύση, ο Τζόνσον απάντησε «Οι Έλληνες πρέπει να βγουν από το ευρώ, χωρίς ερώτημα. Καημένοι. Και θα φύγουν τελικά. Αν διαγράψεις χρέος, τι λες στις άλλες χώρες που βίωσαν τη μιζέρια; Αυτό είναι ένα από εκείνα τα προβλήματα στα οποία δεν υπάρχει πραγματική λύση. Είναι λυπηρό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here