Δήμαρχος Σκοπίων: Ο Μεγαλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας

0
122

Ο δήμαρχος των Σκοπίων, στενός συνεργάτης και φίλος του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, Πέτρε Σιλέγκοφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento τόνισε πως «ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια».

Όπως σημείωσε στην εφημερίδα, όταν μιλά κάποιος για τέτοιου είδους εθνότητες, κράτη και λαούς, αναφέρεται στα τελευταία τριακόσια χρόνια, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε δυο χιλιάδες τριακόσια πριν, και υπογράμμισε πως ο ίδιος προτιμά να τον βλέπει περισσότερο ως τον ηγέτη που εκπολίτισε όλο τον κόσμο.

Επίσης, εξέφρασε τη βούληση τόσο του ίδιου όσο και του φίλου του, όπως τον αποκαλεί, Ζόραν Ζάεφ, να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν. «Αυτή είναι η συμπεριφορά, η στάση μας, εκείνου ως πρωθυπουργού κι εμένα ως δημάρχου Σκοπίων: είναι καλύτερο να λύνεις προβλήματα παρά να τα αγνοείς» ανέφερε και σε αυτό το πλαίσιο, διέκρινε διάθεση και βούληση να λυθεί το ζήτημα και από τις κυβερνήσεις τόσο των Σκοπίων όσο και της Αθήνας.

Ερωτηθείς για τις αλυτρωτικές διαθέσεις της ΠΓΔΜ, ο δήμαρχος των Σκοπίων υποστήριξε πως η χώρα του άλλαξε το Σύνταγμα όσον αφορά αυτό το θέμα το 1992 και ότι δεν υπάρχει άρθρο που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο για καμιά χώρα. «Μάλιστα υπάρχει άρθρο που λέει ότι δεν έχουμε εδαφικές απαιτήσεις προς τις γειτονικές χώρες και καταλήγει στο συμπέρασμα πως αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί απειλή για κανένα στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here