Διώχνουν τη Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με φωτογραφική διάταξη

0
112

H κυβέρνηση διώχνει τη Βασιλική Θάνου από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου την είχε ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και υποτίθεται ότι δεν υπήρχε τρόπος αλλαγής, κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που καθιερώνει ασυμβίβαστο για όποιοι πρόσωπο θήτευσε σε γραφείο πρωθυπουργού ή μελών της κυβέρνησης, ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου. Η απαγόρευση ισχύει για 5 χρόνια. Με δεδομένο ότι η κυρία Θάνου ήταν επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μέχρι πριν από λίγους μήνες, είναι φανερό ότι η κυβερνητική ρύθμιση είναι «φωτογραφική».

Έτσι, η (και) πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναμένεται να αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής, καθώς το ασυμβίβαστο που θεσπίζεται θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα από τη στιγμή που προβλέπει πως θα ισχύσει και για τα εν ενεργεία πρόσωπα. Η ίδια η κυρία Θάνου δήλωσε προεκλογικά πως δεν μπορεί κανείς να τη βγάλει από τη θέση της, ενώ η ΝΔ διεμήνυε ότι θα την απομακρύνει οπωσδήποτε.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήλθε από τα χείλη του σκιώδους υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παππά. «Προφανώς έχουν ενοχλήσει οι τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής, οι οποίες βάζουν φρένο στις γκρίζες ζώνες και πρακτικές που υπάρχουν στη διανομή του Τύπου», σημείωσε. «Είναι χυδαία και εξόφθαλμη παρέμβαση στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης θα καταθέσει άμεσα ερώτηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι προφανές ότι αυτή η πρόχειρη και φωτογραφική τροπολογία έχει συνταχθεί από κάποιο εκδοτικό συγκρότημα και όχι από το κυβερνητικό επιτελείο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here