Διώκεται για κακούργημα ο Λεωνίδας Μπόμπολας

0
153

Ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, βασικός μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ και του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία υπαλλήλων από την εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας. Η δίωξη που του ασκήθηκε είναι κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά μίζες που φέρεται να δόθηκαν ώστε η εταιρία του να κερδίσει το διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο της Κύπρου. Οι κυπριακές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοσή του, ωστόσο το αίτημά τους είχε απορριφθεί με το επιχείρημα ότι αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσής του είναι η Ελλάδα και συνεπώς πρέπει να δικαστεί εδώ.

Ο ίδιος ο κ. Μπόμπολας δηλώνει ότι πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ τη δίωξη εναντίον του και τονίζει ότι δεν έχει διαπράξει οιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Δίωξη ασκήθηκε,επίσης, και σε δυο ακόμα προσώπα που συνδέονται με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%).

ο κ. Μπόμπολας αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Πληροφορήθηκα δια του Τύπου, την άσκηση ποινικής δίωξης η οποία αποτελεί μια αναμενόμενη εξέλιξη σύμφωνα με την ποινική δικονομία, για υπόθεση που σχετίζεται με παλαιότερο αίτημα των Κυπριακών Αρχών προς την Ελλάδα για την παράδοσή μου στο πλαίσιο της διενεργούμενης τότε ανακρίσεως στην Κύπρο. Το αίτημα, ως γνωστόν, απορρίφθηκε με απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Έχω εκθέσει τις απόψεις μου για την υπόθεση αυτή στις αρμόδιες Ελληνικές Δικαστικές Αρχές και εναντίον μου μέχρι σήμερα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για οποιοδήποτε αδίκημα. Είναι αυτονόητο ότι είμαι στην διάθεση των Ελληνικών Αρχών στο έργο των οποίων ευχαρίστως θα συμβάλω.

Με την παρούσα, δηλώνω απερίφραστα ότι δεν έχω διαπράξει οιαδήποτε αξιόποινη πράξη και πασίδηλα εκφράζω την ισχυρή πεποίθησή μου, ότι τούτο θα αποδειχθεί και από τη σχετική ακροαματική διαδικασία, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη και σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στην ανεξάρτητη και αμερόληπτη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τέλος επισημαίνω πως η εταιρεία έχει ενισχύσει τα μέτρα πρόληψης και συμμόρφωσης, ώστε να εξασφαλίσει την πλήρη και καθολική συμμόρφωση με τις εταιρικές αρχές όλων, από τα ανώτατα στελέχη της διοίκησης μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here