Δίωρη συνάντηση Γαβρόγλου-Βαρθολομαίου: Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς

0
47

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη και θα τους μεταφέρω στον Πρωθυπουργό», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, αμέσως μετά τη δίωρη συνάντηση με τον κκ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

Ο Κώστας Γαβρόγλου είπε ότι η επίσκεψη του στην έδρα του Πατριαρχείου ήταν προγραμματισμένη από καιρό.

Όπως είπε, «είναι μια ιστορική συμφωνία της Πολιτείας με την Εκκλησία της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι πρέπει να διευθετηθούν μια σειρά από θέματα. Επιπλέον, είπε ότι η κυβέρνηση ακούει και διαβάζει προσεκτικά όλες τις απόψεις αναφορικά με την «ιστορική αυτή συμφωνία».

Ο κ. Γαβρόγλου είπε ακόμη ότι η παρουσία του στο Φανάρι δείχνει τη διάθεση της κυβέρνησης για συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ενώ ανέφερε ότι και από την πλευρά του Πατριάρχη υπήρξε διάθεση σύμπραξης στην επίλυση, όπως σημείωσε, ιστορικών εκκρεμοτήτων.

Μάλιστα, ο υπ. Παιδείας έκανε λόγο για κύμα κοινωνικής αποδοχής της συμφωνίας, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις επί του πλαισίου στο οποίο έχουν καταλήξει οι κκ. Τσίπρας και Ιερώνυμος.

Ο υπ. Παιδείας απέφυγε να σχολιάσει την ένταση στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τη Ρωσία, μετά την αναγνώριση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here