Δίωξη Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

0
101

Πειθαρχική δίωξη στον Ιβάν Σαββίδη και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για τα έκτροπα στην Τούμπα.

Η κλήση έγινε με βάση άρθρο 19, το οποίο προβλέπει απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 έως 5 χρόνια για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και πρόστιμο έως 50.000 ευρώ.

Για τοην ίδια την ομάδα, οι πιθανές ποινές είναι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, ακόμα και υποβιβασμός, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος που θα κρίνει ο αθλητικός δικαστής.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, η οποία διαβιβάστηκε στο πειθαρχικό όργανο της Super League:

Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. 

Πάντως, η αστυνομία τής Θεσσαλονίκης, στην έκθεσή της, δεν κάνει καμία αναφορά στο όπλο του Ιβάν Σαββίδη, ενώ σημειώνει ότι αστυνομικοί τον προέτρεψαν να απομακρυνθεί από το κέντρο τού αγωνιστικού χώρου και, όταν κινήθηκε προς τον πάγκο τής ΑΕΚ, τον οδήγησαν στη φυσούνα.

«Δεν είδαμε το όπλο» αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Η οπλοφορία του προέδρου του ΠΑΟΚ έγινε αντιληπτή από τις φωτογραφίες σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Η έκθεση της αστυνομίας

1. Την Κυριακή (11-03-2018) και ώρα 19.30, στο γήπεδο Τούμπας διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League 2017-18, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ – Π.Α.Ε Α.Ε.Κ

-Οι φίλαθλοι της ομάδας Π.Α.Ο.Κ που εισήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανήλθαν στις 28.000 ενώ δεν παρακολούθησαν τον αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

-Λειτούργησαν όλες οι θύρες του γηπέδου

2. – Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, κατόπιν επίτευξης τέρματος της γηπεδούχου ομάδας και εξ αφορμής της γενικότερης αμφισβήτησης και της επικρατούσας την δεδομένη χρονική στιγμή έντασης, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε προς το κέντρο αυτού. Κατόπιν προτροπής της προσωπικής του ασφάλειας και με την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων απομακρύνθηκε από το κέντρο του γηπέδου και αποχωρώντας κινήθηκε προς τον πάγκο της Α.Ε.Κ, όταν και πάλι με την προτροπή των συνοδών της ασφαλείας και την παρέμβαση της Αστυνομίας, κινήθηκε με κατεύθυνση την φυσούνα των αποδυτηρίων. Λίγο πριν την αποχώρησή του, κινήθηκε εκ νέου με πρόθεση προσέγγισης των εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας. Ακολούθως, ο διαιτητής και οι αποστολές των δυο ομάδων αποχώρησαν στα αποδυτήρια τους και περί ώρα 23.30, ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.

3. – Για τα διαδραματισθέντα στο ως άνω γήπεδο διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Υ.Α.Β.Α.Χ) της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

4.-Κατόπιν των προεκτεθέντων, παρακαλούμε για την ενημέρωση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου.

Χθες οι συνδικαλιστές αστυνομικοί τής Θεσσαλονίκης υποστήριξαν ότι τυχόν απόπειρα να συλληφθεί ο πρόεδρος τού ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο θα μπορούσε να προκαλέσει εξέγερση των χιλιάδων φιλάθλων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Εν τω μεταξύ έχει δοθεί εντολή για διοικητική διερεύνηση για τις ενέργειες του υπαρχιφύλακα συνοδού αστυνομικού του Ιβάν Σαββίδη, μετά τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μπήκε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο συνοδός αστυνομικός παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στην Θεσσαλονίκη για να καταθέσει, καθώς διατυπώνονται ερωτήματα για την στάση του, αφού δεν συνέλαβε τον «προστατευόμενό» του, δεν ειδοποίησε τους ανωτέρους του και εξαφανίστηκε ως «συνένοχος» μετά τα έκτροπα.

Δίωξη Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here