Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη Ο τελευταίος άνθρωπος που της μίλησε

0
80

Η πιο στενή φίλη της Ελένης Τοπαλούδη ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί της πριν δολοφονηθεί με μαρτυρικό τρόπο στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018. Μίλησε στο δικαστήριο με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση.

«Την αγαπούσα πολύ. Δεν ήταν καχύποπτη, δεν μπορούσε να πει ψέματα όπως και εγώ. Μιλούσαμε το βράδυ στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα.  Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι  θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχε συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι, μια και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει» ανέφερε.

Πρόεδρος: Σας είπε ποιος της έστελνε τα μηνύματα εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Μου είπε πως «είναι το παιδί που σου είχα πει» και ότι, εφόσον ήθελε να φάει, θα πήγαιναν για φαγητό σε μαγαζί που ήταν κοντά στο σπίτι της, στο κέντρο της Ρόδου. Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μού έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: «Πάρε με τηλέφωνο σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν είχε κάποια σταθερή σχέση η φίλη σας;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε

Σχετικά με τα όσα φέρεται να βίωσε η Ελενη Τοπαλουδη έναν χρόνο νωρίτερα -υπάρχει αναφορά για βιασμό-, η μάρτυρας υποστήριξε πως η άτυχη φοιτήτρια μετά από αυτό το γεγονός της είχε εκμυστηρευτεί ότι «κάτι φοβόταν». Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις από έδρας, η μάρτυρας δεν απάντησε σε αρκετές από αυτές και δέχτηκε παρατήρηση από την εισαγγελέα.

Μάρτυρας: Έπαθα μεγάλο σοκ και η μνήμη μου δεν είναι καλά. Έχουν διαγραφεί αρκετά πράγματα

Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι, απλά με έχετε αγχώσει. Δεν είναι ότι δεν θέλω να μιλήσω, σας απαντάω.

Εισαγγελέας: Ήταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Ουδέτερη, θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.

Εισαγγελέας: Έχετε πει ότι η Ελένη είχε καλή γνώμη για τον Αλέξανδρο.

Μάρτυρας: Της φαινόταν καλός, αυτό μου είχε πει. Ότι έδειχνε καλό παιδί.

Εισαγγελέας: Πράγματι, έτσι φαίνεται.

Εκείνη τη στιγμή ο 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενος χαμογέλασε, με αποτέλεσμα να εξοργίσει την εισαγγελέα:

«Γελάτε, κύριε, γελάτε συνεχώς. Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό. Σας δείχνουν όλα τα κανάλια να γελάτε. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αυτό το βλέπω πρώτη φορά…».

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος του 21χρονου Ροδίτη κατηγορουμένου ανακοίνωσε ότι απουσιάζει διότι ακολουθεί «μια ιδιαίτερα βαριά φαρμακευτική αγωγή, με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής». Το δικαστήριο ζήτησε έγγραφη δήλωση από τους αρμοδίους των φυλακών για να βεβαιωθεί όσα υποστήριξε η υπεράσπιση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here