Δωρεάν θέσεις σε ανέργους για την όπερα «Τόσκα» στην ΕΛΣ

0
226

Τριακόσιοι άνεργοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη γενική δοκιμή της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι «Τόσκα», την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της.

Η «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια Νίκου Σ. Πετρόπουλου, ανεβαίνει στις 26, 28, 31 Ιανουαρίου και 4, 6 και 9 Φεβρουαρίου στην ΕΛΣ.

Με τη δράση του έργου να μεταφέρεται στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρώμη, η παράσταση υπογραμμίζει το στοιχείο της βίας και του σαδισμού, ενώ επιτρέπει στα ακραία συναισθήματα να εκφραστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Η ασπρόμαυρη αισθητική της παραγωγής και οι υποβλητικοί φωτισμοί δίνουν στο θέαμα αέρα κινηματογραφικής ταινίας και ειδικότερα παραπέμπουν στις ταινίες του ιταλικού νεορεαλισμού.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας- θα γίνει στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Τηλ. κέντρο: 2130885700), την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 από τις 12:00 έως τις 18:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here