Δώρισαν τα όργανα του 19χρονου γιου τους και έσωσαν 13 ζωές

0
139

Το 19χρονο παληκάρι τους είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο, στις 18 Οκτωβρίου.Η δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε τότε θανάσιμα ο 18χρονος φίλος του και συνεπιβάτης της μηχανής, ενώ ο ίδιος είχε μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.Από τότε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Τώρα οι γονείς του 19χρονου Χρήστου Κούρκουλου, βρήκαν τη δύναμη και αποφάσισαν να χαρίσουν τα όργανα του γιου τους. Με αυτή τους τη σπουδαία κίνηση χάρισαν ζωή σε 13 ανθρώπους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η διαδικασία της αεροδιακομιδής και ταυτοποίησης των ληπτών, που συντονίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ξεκίνησε σήμερα στις 2 τα ξημερώματα, με την άφιξη στο νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικών ομάδων από την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 6.30 το πρωί.

Η ομάδα της Αυστρίας έλαβε την καρδιά, η ομάδα της Γερμανίας τους πνεύμονες και η ομάδα ιατρών της Θεσσαλονίκης έλαβε το ήπαρ, το πάγκρεας, τους νεφρούς και τα επινεφρίδια του 19χρονου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here